Zo kan jij de hele dag op hakken lopen

We hebben allemaal wel een fantastisch paar hakken in onze schoenenkast staan. Ze zien er fantastisch uit en maken iedere outfit súper vrouwelijk. Maar óh wat krijg je pijn aan je voeten als je meerdere uurtjes achter elkaar op deze parels moet staan. Het is niet voor niets dat ze vooral in de schoenenkast staan.

Maar haal ze nu maar eens tevoorschijn. Want wij weten hoe je ervoor zorgt dat je de hele dag op hakken kan lopen zónder dat je de dag daarna niet meer op je voeten kan staan.

1. Inlopen

Dit geldt natuurlijk niet alleen voor hakken, maar voor elk paar schoenen dat je koopt. We begrijpen dat je je nieuwe schoenen zo snel mogelijk aan wil trekken. Lucky you! Want dit is alleen maar goed. Zo gaan je schoenen naar je voeten staan. Draag ze vooral thuis (stofzuigen op hakken kan dus ook prima). Draag ze eventueel met een paar dikke sokken.

2. Tape

Dit klinkt misschien een beetje raar, maar het wordt veel gebruikt onder de modellen. Tape met medische tape je middelste en vierde teen aan elkaar vast. Dit zorgt ervoor dat je een stuk minder pijn ervaart.

3. Verzorgen

Eelt verwijderen, nagels knippen en je voeten lekker insmeren. Verzorg je voeten goed. Dit kan je natuurlijk laten doen, of gewoon lekker zelf doen. Vrouwen die veel hakken dragen, creëren een laag eelt. Deze ruwe laag kan gaan scheuren, waardoor je voeten pijn gaan doen, maar zolang je bovenstaande tips volgt, komt het bij jou niet zo ver!

4. Hakken met enkelbandjes

Doet je misschien een beetje denken aan de hakken die in waren in de jaren dat je moeder ze nog droeg, maar ze zijn weer hot! Deze hakken geven wel heel wat meer steun en stevigheid, waardoor jij minder last hebt van je voeten (en de kans ook minder groot is dat je valt).

5. Zooltjes

Dit weten dus niet veel vrouwen, maar zooltjes zijn super handig wanneer je graag hakken wil dragen maar je te veel last van je voeten krijgt. Inlegzooltjes verminderen de drukpunten op je voet.

6. Blarenpleisters

Grote kans dat je deze tip al kent, maar benoemen hem voor de zekerheid toch nog even. Plak voordat je je hakken aantrekt, op de plekken waar je blaren zou kunnen krijgen blarenpleisters. Zo ben jij goed voorbereid en kom jij ’s avonds zonder wondjes op je voeten thuis!

7. Punthakken

De puntneus is hotter dan hot, maar verschrikkelijk voor je voeten. Ze moeten niet alleen die hak van 10 cm zien te overleven, maar ook nog eens de spitse neus. Ga daarom voor een hak met peeptoe, nog steeds een super knappe schoen, maar minder pijnlijk voor je voeten.

8. Varieer

Het is belangrijk dat je af en toe afwisselt. We begrijpen natuurlijk dat je je voeten wil laten wennen aan je nieuwe favo paar hakken, maar gun ze hierna wat rust, door bijvoorbeeld een platter schoen, of schoen met blokhak te dragen.

 

De mooiste schoenentrends van 2019.
De schoenentrends voor 2019

Fel kleurtje helemaal jouw ding? Zo combineer je ‘m.
Zo combineer je felgekleurde schoenen

PHOTO CREDITS SHUTTERSTOCK