Zo kom je erachter of je beschadigd haar hebt

Als je haar geen volume heeft, écht niet meer in model wil of constant klit, weet je wel zeker dat het weer tijd is om een afspraak te maken bij de kapper. Maar het komt ook wel eens voor dat we twijfelen of dat eigenlijk wel zo nodig is, of dat we het nog wel even kunnen uitstellen. Want ja, dat doen we gewoon nogal graag. In dat geval is dit trucje de uitkomst. Op deze simpele manier kun je namelijk binnen een paar seconden checken of je naar de kapper moet.

Dé truc

Het enige wat je nodig hebt is een glas gevuld met water. Laat hier een pluk van je haar in zakken. Blijft het drijven? Dan is je haar gezond. Zinkt het meteen naar de bodem? Dan is de buitenste laag van je haar beschadigd en wordt het toch tijd om weer eens naar de kapper te gaan.

Zo red je beschadigd haar

Is jouw haar ook niet meer zo glanzend als dat het ooit is geweest? Je haar te vaak in het verfpotje gestopt of te veel stylingproducten gebruikt? Je hairdo krijgt ook wel heel wat te verduren… Behalve dat het er niet verzorgd uitziet, voelt het ook totaal niet fijn aan om beschadigd haar te hebben. Gelukkig hebben wij 4 manieren voor je zodat jouw haar weer voelt als nieuw! Die gespleten haarpunten zullen niet als sneeuw voor de zon verdwijnen, maar je kunt droog en beschadigd haar zeker verbeteren. Onthoud wel: voorkomen is beter dan genezen! Lees hier alles over het herstellen van beschadigd haar.

Na je kappersbezoekje voorkomen dat je haar meteen weer beschadigt? Lees dan dit:
7 dingen die je NOOIT met nat haar moet doen

Dit wil je ook zeker even lezen:
Deze slechte dingen doe jij je haar onbewust aan

Wil je wel eens iets anders met je haar?
Dit is de makkelijkste manier om je haar compleet te veranderen