Zo ziet je haar eruit alsof je van de kapper komt

Hoe lekker zit je haar wel niet als je van de kapper komt. Die slag er in. En al die volume, dat is niet te vergeten. Maar als je het zelf moet doen, zit het nooit zo goed en mooi. Het zakt gelijk uit en het zit futloos. Al die uren als het waren verspil in je badkamer. En nog steeds niet het kapsel wat je had gewild. Wij kennen het probleem en hebben daarom wat tips voor jouw verzameld! 

Wassen 

Wist je dat het té vaak wassen van je haar één van de meest gemaakte fouten bij het wassen van je haar is? Shocking! Tip nummer één: was je haar hoogstens twee keer per week om je haar voller en dikker te maken. De natuurlijke oliën van je haar bespaar je namelijk zo. De eerste twee weken zal je haar iets vettiger worden, maar je haar went er al snel aan.

Tip om meer volume in je haar te behouden, is door eerst conditioner aan te brengen. En vervolgens shampoo. Deze volgorde is dé manier, het maakt je haar minder zwaar. Tevens zorgt het ook weer voor meer volume.

 

Zo min mogelijk product

Des te meer mousse, haarspray en droogshampoo je in je haar spuit, des te zwaarder je haar wordt. Wat dus betekent dat je haar geen volume krijgt, maar het juist naar beneden zakt. Gebruik wat minder haarproducten. Eventueel wat styling of texturizing spray, maar meer niet. Om nog meer volume te krijgen kan je eventueel je haar touperen. Maar doe dit niet te vaak, want zo goed is het niet voor je haar.

Föhnborstel

Je haren stylen zoals ze dat bij de kapper voor je doen? Dit is the key. Als je bij de kapper zit dan worden je haren gestyled met een föhn en een ronde borstel. Maar dat is knap lastig als je in je eentje bent. Met een föhnborstel zitten deze twee styling items in één. Met de borstel style jij je haar in de vorm zoals jij het wilt en de föhn zorgt voor mooi gepolijst haar. Zo heb jij een hand vrij om je haar netjes te verdelen.

Manier van Föhnen

Om voor die look te gaan die je bij de kapper krijgt, is föhnen de beste manier. Natuurlijk zijn er ook een paar tips & tricks. Met het föhnen moet je erop letten dat de föhn naar beneden blaast. Het pluist minder en is ook nog eens goed voor je haarschubben. Als je dan eindelijk klaar bent en plukje voor plukje hebt geföhnd heb je natuurlijk ook nog een finishing touch. De beste manier om dit te doen, is door onderste boven te hangen met je haar. En vervolgens er doorheen gaan met je hand. Met de föhn erop.

Oefenen oefenen oefenen

Oefenen baart kunst. En dit geldt ook zeker bij het föhnen van je haar. Neem hiervoor ruim de tijd en raffel het echt niet snel af. Hoe vaker je het doet, hoe handiger je erin wordt. En voor je het weet heb je de volume dagelijks in je haar, waar je van hebt gedroomd.

PHOTOCREDITS SHUTTERSTOCK