Zo krijg je een volledig nieuw interieur met kleine aanpassingen

Ons interieur: we besteden er veel tijd en geld aan om het naar onze zin te krijgen. Als dit eenmaal is gelukt, kunnen we daar zo blij van worden. Heb jij ook zin in een nieuw interieur, maar heb je geen tijd of budget om het volledig te veranderen? Een paar kleine aanpassingen kunnen al wonderen doen.

1. Denk aan je servies

Misschien is dit niet het eerste wat in je opkomt als je iets wil veranderen in je interieur, maar dit is een ontzettend kleine stap die al voor verschil kan zorgen. Je gebruikt het ten slotte iedere dag. Heb jij al jaren hetzelfde servies in huis? Probeer het eens te mixen met andere kleuren of vormen.

2. Mix je kussens

Kussens geven een knus gevoel aan je interieur en ze hoeven zeker niet dezelfde kleur te hebben. Ga bijvoorbeeld voor een paar grotere kussens en een aantal kleine en kies eens totaal verschillende kleuren of verschillende soorten stoffen zoals fluweel en wol.

3. Verander één deel

Als je echt iets compleet anders wil, is het misschien verstandig om eerst een klein deel van je huis te veranderen. Als je andere kleuren in je huis wil, kun je de gang bijvoorbeeld verven. Dit is veilig omdat je het snel weer kan veranderen, maar geeft toch net een andere touch.

4. Vervang je lampen

Hangt die lamp aan je plafond er al lang? Tijd voor iets nieuws. Kies bijvoorbeeld eens voor staande lampen en tafellampen. Je kunt per kamer kijken wat je er bij vindt passen.

5. Ga voor een nieuw kleed

Hoe groter je kleed, hoe groter een kamer lijkt. Dit geldt ook voor gordijnen: hang ze hoger op zodat je kamer ook hoger lijkt.

6. Koop pronkstukken

Investeer in één of twee mooie dingen voor in je interieur en verander verder niets. Als je dit elk jaar doet, heb je na een aantal jaar meerdere mooie pronkstukken die lang meegaan en waar je trots op bent.

Meer interieur tips lezen?
>Interieurtip: porno voor aan je muur
>De 15 tofste interieur items met dierenprint
>Dit zijn dé leukste interieurtrends van 2018