Zo vind je de allerbeste fashion schatten op eBay en Aliexpress

Soms moet je even verder zoeken dan je neus lang is om het perfecte item te vinden, maar andere keren kan het juist super makkelijk zijn. Door middel van deze 2 webshops kom jij goedkoop aan die schatten, en met deze tips maken wij dat jou ook nog  eens makkelijk.

Wat zijn dit voor sites?
Ebay en Aliexpress zijn eigenlijk een soort van sale/vintage stores waar je echte parels tegen kunt komen. Je kunt hier zowel nieuwe als 2e hands kleding kopen. Let op: er kunnen items tussen zitten die namaak zijn. 

Doorzettingsvermogen
Je hebt voor deze sites zeker doorzettingsvermogen en tijd nodig. Heb je een item in je hoofd? Zoek op eBay op dat item en kijk wat je aantreft. Als je veel van het item afweet, wees dan specifiek. Zo kun je precies vinden wat je wilt. Op Aliexpress is dit al helemaal zoeken. Er staan veel spullen bij die minder mooi zijn, maar na een tijdje scrollen vind je vast dat ene mooie item. Als je geluk hebt is dat item helemaal niet door, waardoor je weer extra kunt shoppen.

Paypal
Voor eBay is het vooral erg handig om een PayPal account te hebben. Dit account maak je heel makkelijk aan met je eigen rekening nummer. Lees wel even goed de instructies, een betaling die fout gaat is natuurlijk nooit leuk. Gelukkig krijg je bij PayPal een soort verzekering. Je betaald en dan krijgt de verkoper het geld pas als jij je product in huis hebt. Veiliger kan haast niet.

Lange termijn
Waar je zeker rekening mee moet houden bij het shoppen op sites als eBay en Aliexpress is date versturen van producten erg lang kan duren. Denk aan 30 t/m 50 dagen. Het is dus wel even wachten geblazen op je nieuwe droom item.

Lees de feedback op een item
Verliefd op een item geworden en wil je deze graag shoppen? Lees eerst even de feedback op de verkoper en op het item. Hier staan vaak nuttige dingen in zoals hoe klein of groot het item valt, hoe lang de verzendtijd ongeveer is naar het land waar je woont, hoe de kwaliteit is en of je de verkoper kunt vertrouwen. 

Verwacht niet te veel
De items op sites als deze hebben vaak een klein prijsje, verwacht dus niet dat je een item toegestuurd krijgt dat van super hoge kwaliteit is. Meestal is dit toch niet erg omdat de prijzen zó laag zijn.

READ NEXT:


5 manieren om shoppen makkelijker te maken

Source: Le 21 éme