Zo vind je de perfecte bril voor jouw gezicht

Een bril dragen is de laatste jaren een echte fashion statement geworden. We switchen lenzen in voor een knap montuur en zelfs als je geen bril draagt, kun je gewoon meedoen aan deze trend. Hier vind je namelijk de mooiste brillen zonder sterkte. Maar dan weet je natuurlijk niet welke bril het beste bij jou past. Daarom hebben we dat speciaal voor jou op een rijtje gezet (met een mooie shopping natuurlijk).

TREND

Trends komen en gaan, zorg er dus voor dat je voor een montuur kiest die je echt leuk vind en je ook goed staat. Nu zijn brillen in met een ronde vorm en een dun montuur, het lijkt een beetje op een nerdy brilletje. Maar voorheen was dit juist het omgekeerde. Toen ging iedereen voor een vierkant, zwart model. Trends komen en gaan, een bril zul je waarschijnlijk wel een paar jaar dragen dus kies voor eentje die je ook echt leuk vind, ook als het straks geen trend meer is.

 FORMAAT 

Je  wenkbrauwen horen altijd boven je bril uit te steken, want niemand ziet er beter uit zonder wenkies. Een goede manier om te checken of je bril het juiste formaat heeft, is om te kijken of je bril beweegt als je lacht. Als dat wel zo is, ligt je bril te veel op je wangen en is hij dus te groot.

Ook moet de breedte van het frame overeenkomen met de breedte van je gezicht. Het frame moet niet naast je voorhoofd uitsteken, want dan is de bril te groot. Als het gedeelte van je ogen tot je haarlijn te zien is, dan is het frame waarschijnlijk te klein.  

 KLEUR

Iedereen heeft een koele of warme ondertoon. Je kunt je eigen kleur makkelijk checken door te kijken naar de kleur van je aderen in je pols: zijn ze blauw van kleur, dan heb je een koele ondertoon en als ze groen van kleur zijn hebt je een warme ondertoon. De kleuren die bij jouw ondertoon horen, staan jou het mooist.

MODEL

Bij het vinden van de juiste bril is het heel belangrijk om goed te kijken naar je gezichtvorm. Je kunt het best gaan voor een bril die de tegenovergestelde vorm heeft dan je gezicht. Dus is je hoofd wat aan de ronde kant, kies dan voor een meer vierkant model om het te balanceren. (Zo vind je de perfecte zonnebril)

Square

Een vierkant gezichtsvorm is hoekig met een sterke kaaklijn, vierkante kin en breed voorhoofd. De breedte en de lengte van het gezicht zijn evenredig. Glazen met ovale en ronde frames zijn daarvoor perfect.

[show_shopthepost_widget id=”2660553″]

Diamond

Jouw gezichtsvorm kun je misschien verwarren met een ovaal gezicht, maar rond je jukbeenderen heb je een hoekje. Ga daarom voor monturen met ronde lijnen, zodat je gezicht wat zachter lijkt.

[show_shopthepost_widget id=”2660559″]

Oblong

Een peervormig gezicht kun je herkennen aan  een bredere kaaklijn. Ook worden het gezicht wat slimmer rond de ogen. Opvallende monturen staan prachtig. Maar zorg ervoor dat de montuur niet te breed is aan de onderkant, zo leg je namelijk de nadruk de bredere onderkant van je gezicht.

[show_shopthepost_widget id=”2660564″]

Heart

Als je een gezichtsvorm hebt die breder aan het voorhoofd is en smaller is bij de kaaklijn en de kin, dan heb je een hartvormig gezicht. Een hartvorm kan lang of rond zijn, maar het begint met een breed voorhoofd en loopt smaller met een spitse kin.

Aangezien je gezicht smaller is aan de onderkant, moet je proberen om de breedte aan je kin toe te voegen. Een onderste zwaar frame maakt het onderste gedeelte van je gezicht groter en geeft een meer evenwichtige uitstraling.

 [show_shopthepost_widget id="2660567"]

Ovaal

Dit wordt een makkie! Het maakt niet uit welk type frame jij draagt, ze staan je allemaal mooi. Lucky you!

[show_shopthepost_widget id=”2660573″]

Rond

Een rond gezicht is zacht en cirkelvormig met lengte en breedte van gelijke verhoudingen. Met dit type gezicht zijn de wangen meestal vol en de kin is totaal niet hoekig. Dit is waarschijnlijk de makkelijkste vorm om te herkennen. 

Het belangrijkste om in gedachten te houden bij het kiezen van glazen bij jouw gezichtsvorm, is om frames te zoeken die hoeken toevoegen. Hoekige en geometrische frames voegen wat scherpere lijnen aan je gezicht toe om een ​​evenwicht te creëren.

[show_shopthepost_widget id=”2660572″]

Nog meer brillenweetjes
Je zonnebril heeft een houdbaarheidsdatum
Oh nee! Komen deze zonnebrillen terug?

PHOTOCREDITS : josefinsoso