Zo vind je die zonnebril die bij je gezicht past!

Net als bij kleding geldt voor brillen hetzelfde credo: niet alle vormen zijn gelijk en niet elk model past bij elk gezicht. Je gezichtsvorm is allesbepalend voor het uitkomen van je zonnebril. Bij welke gezichtsvorm staat nou welke bril? We vroegen het een expert op brillengebied. De knappe Jytte Hoeven van Nana Woody and John weet alles van (zonne)brillen. Welke sunnies adviseert zij op je neus deze zomer? We laten het je zien!

 

zonnebril past bij jouw gezichtsvorm

Square

Een vierkanter gezicht heeft een iets bredere ‘hoek’ aan de zijkanten, zowel bij het voorhoofd als bij de kaaklijn. Belangrijk is dan dat je een zonnebril kiest met zachte, ronde lijnen, die wat tegenwicht biedt aan de hoekige vorm. Dat brengt meer balans in je gezicht. Het moet dan misschien allemaal wat zachter, maar echt rond moet je juist weer niet doen.. De aviator is voor jou de perfecte keus!

[show_ms_widget id=”34201455″ image_id=”39397828″ width=”960″ height=”400″]

Diamond

Dit gezicht lijkt een beetje op de ovale vorm, maar dan meer hoekige lijnen. Het beste kun je kiezen voor een montuur dat deze harde lijnen wat zachter maakt. Een zonnebril met ronde vormen doet dat het meeste voor je. Het meest multi-inzetbare gezicht in het rijtje. Alles kan en past, als het maar niet een te klein model is.

[show_ms_widget id=”34201611″ image_id=”39398672″ width=”960″ height=”400″]

zonnebril past bij jouw gezichtsvorm

Oblong

Een peervormig gezicht heeft een bredere kaaklijn. Ter hoogte van de ogen wordt het gezicht smaller en loopt daarna weer ronder naar het voorhoofd. Een opvallend montuur staat altijd goed, je kunt een vlinder model bijvoorbeeld heel goed hebben. Groot en oversized is goed, maar maak het niet te hysterisch, daarmee accentueer je de brede onderkant van je gezicht.

[show_ms_widget id=”34201531″ image_id=”39397983″ width=”960″ height=”400″]

Heart

Een driehoekig gezicht is meestal bij het voorhoofd breder dan bij de kin, waar de vorm vrij smal weg loopt. Belangrijk is dat je niet voor een té rond of breed montuur kiest. Dan accentueer je namelijk die smalle onderkant van je gezicht. Een wat kleiner, ronder model met een opvallend kleurtje doet het ‘m. Rond looks good on you! Met dit gezicht kun je eigenlijk heel veel modellen goed hebben, maar kies niet voor té groot of breed.

[show_ms_widget id=”34201544″ image_id=”39397996″ width=”960″ height=”400″]

 

zonnebril past bij jouw gezichtsvorm

Ovaal

Een ovaal gezicht is gelijkmatig van vorm en heeft zachte lijnen. Met een ovaal gezicht ben je een bofferd, want je kunt bijna alle modellen en monturen goed hebben. Hoekig, vlinder, rond, experimenteer er maar op los. Als je dit gezicht hebt, kan en mag alles. Lucky you!

[show_ms_widget id=”34201556″ image_id=”39398012″ width=”960″ height=”400″]

Rond

Een rond gezicht kan heel veel soorten monturen en modellen dragen, behalve ronde brillen. Een goede keus is een iets vierkanter model. Deze zorgt voor harmonie en uitstraling en past goed bij dit gezicht. Alles mag en kan, behalve rond! Daar krijg je namelijk een nog ronder gezicht van.

[show_ms_widget id=”34201564″ image_id=”39398019″ width=”960″ height=”400″]

READ NEXT:


>

Source: Kenzas / Carolines mode / Natasha Oakley / Angelica Blick / Stylelovely / Sincerely Jules