Zo word je NOOIT meer gestoken door muggen

Door de zomerse temperaturen van de afgelopen tijd en de vochtige lucht die daarbij komt kijken, zijn er alweer veel muggen in de lucht. En muggen steken, auch! Er zijn al verschillende oplossingen voor, maar hoe voorkom je zo’n muggenbeet?

Met droogtrommeldoekjes. Droogtrommeldoekjes, er is niets dan stoffiger klinkt dan dat. Waarschijnlijk gebruik en/of koop je ze niet vaak, maar dat zou je eigenlijk wel moeten doen. Want naast dat ze je T-shirts zacht maken en statische kleding voorkomen, is het ook een aanwinst voor je zomer beauty stash. Dit is namelijk wat je nog meer kunt doen met zo’n doekje:

 1. Muggenbulten zijn verleden tijd

Wrijf het doekje over je hele lichaam. Hoofd, schouders knie en teen: kortom, neem alles mee. Inclusief je kleding. De geur van het doekje houdt muggen op afstand. Zorg ervoor dat je altijd droogtrommeldoekjes in je tas hebt zitten. Doei jeuk!

2. Statisch haar voor eens en voor altijd voorkomen

Zodra je naar buiten gaat is je haar statisch.. We hebben het vast allemaal wel eens meegemaakt. De een heeft er vaker last van dan de ander, maar het blijft vervelend. Gelukkig kun je dat statische haar als sneeuw voor de zon laten verdwijnen met zo’n droogtrommeldoekje. Wrijf hem over de wortels van je haar naar de punten toe. Je kunt ook een doekje op je borstel drukken en daar je haar mee borstelen, dit geeft hetzelfde effect. Hello silky soft hair!

 

Meer hacks?
4 beautytips voor het hooikoortsseizoen
7 make-up tips voor iedere festivalganger