Tips: Muggen weghouden en muggenbulten behandelen

Begrijp ons niet verkeerd, we love summer, maar als we ergens ‘allergisch’ voor zijn tijdens de zomer dan zijn het die irritante muggen wel! Zzz.. Zzz.. En daar gaat je nachtrust. Herkenbaar? Of je zit ‘lekker’ buiten, en bent ondertussen alleen maar bezig om die muggen van je af te slaan, annoying! En dan ben je alsnog lek geprikt. Muggen komen af op bepaalde lichaamsgeuren dus als ze jou een lekker hapje vinden ben je zeker de sjaak. Maar gelukkig bestaan er manieren om muggen weg te houden. En die hebben wij voor je op een rijtje gezet! Toch gestoken? We hebben ook tips verzameld om van die vervelende muggenbulten af te komen!

Tips: Muggen weghouden

Eucalyptusolie

Eucalyptusolie werkt heel goed tegen muggen. Smeer een beetje (niet te veel) op je lichaam en it will keep the mosquitoes away (en met deze tips val je sneller in slaap).

Vitamine B

Dit is een handige tip als je op vakantie gaat. Begin een paar weken van te voren met het slikken van vitamine B pillen. Er komt dan een stofje in je bloed terecht die muggen verschrikkelijk vies vinden, ha!

Klamboe

Een simpele maar super handige oplossing voor ’s nachts. Hang een klamboe boven je bed! Zorg er wel voor dat ’ie lang genoeg is anders vliegen de muggen er gewoon onderdoor…

Muggenspray

Als je een muggen-bestrijdingsmiddel (zoals DEET) op je lichaam smeert of sprayt, houd je de muggen op afstand! Je kunt het gebruiken als je gaat slapen maar ook als je gezellig buiten zit (en neem dan een van deze knappe strandtassen mee).

Horren

Hmm, wil je graag je raam open laten, maar écht geen zin in die muggen? Plaats dan gewoon een hor voor je raam. Overal verkrijgbaar en houdt ALLE beestjes buiten!

Wind

Muggen houden niet van wind. Zet dus gewoon even een ventilator aan. Lekker luchtig en je hebt nergens meer last van.

TIPS: Muggenbulten behandelen

Koelen

Om de jeuk en zwelling te verlichten kun je je muggenbulten koelen met een natte, koude doek. Pff, wat een opluchting!

Azijn

Ook azijn kan voor minder jeuk zorgen. Smeer een beetje op de muggenbult en je merkt vanzelf verschil!

Ui

Heb je een ui in huis? Snij ’m dan open en wrijf ermee over je muggenbult. Hierdoor zal de jeuk verdwijnen (over ui gesproken… probeer ook eens dit guilt-free hamburger recept!).

Kruisje

Grootmoeders tip werkt nog steeds: zet met je nagel een kruisje in je muggenbult en de jeuk zal verdwijnen!

Source: Chloe

Wat zijn jouw favoriete tips?