Zo wordt jouw foodverslaving handelbaar

Je probeert gezond te eten, maar het lukt gewoon niet omdat je constant aan lekkere dingen denkt. Taart, frikadellen, muffins, brownies, chips.. alles is gewoon té lekker. Het heeft natuurlijk deels met je discipline te maken, maar er zijn ook andere factoren voor. Welke trucs kun je gebruiken zodat je minder aan eten denkt? Wij hebben er 7 voor je. Voortaan blijf jij zeker weg uit de kantine, want je hebt je eigen healthy snack mee.

1. Gebruik voedsel niet als beloning
Ja, we kennen het allemaal. Een goed cijfer, een deadline gehaald, of gewoon simpelweg omdat je vind dat je het verdient. Het is slecht om eten als beloning te gebruiken.

2. Probeer op vaste tijdstippen te eten
Eet genoeg en op vaste tijdstippen. Want als je vol zit en geen honger of trek hebt, is de kans kleiner dat je aan dat heerlijke stukje brownie of die lekkere zak chips gaat denken. Eet om de 2/3 uur. Als je om 8 uur ontbijt kun je bijvoorbeeld om 11 uur een appel eten, rond 1 of 2 uur lunchen, om 4 of 5 uur later weer een kleine snack nemen en daarna je diner nuttigen. 

3. Blijf uit de keuken en ga wat nuttigs doen
Een vrij dagje en niets te doen? Heel slecht voor onze eetbuien want we gaan constant de keuken in om te kijken of er nog wat lekkers in huis is. Stop hiermee en ga wat anders doen: sporten, shoppen, een boek lezen.. het maakt niet uit. Als je maar niet steeds aan eten herinnerd wordt.

4. Maak of zet van te voren gezonde snacks klaar
Bak een healthy bananenbrood, cake, taart of zet gewoon gezonde snacks klaar zodat je dit de volgende dag mee kunt nemen naar je werk. Zo heb je voldoende eten bij je en is er minder kans dat je constant aan eten denkt.

5. Doe alsof calorieën euro’s zijn
Iedereen heeft een aantal calorieën per dag in zijn of haar “budget”. De dagelijks aanbevolen hoeveelheid dus. Je geeft toch ook niet meer geld uit dan je hebt? Meestal dan. Waarom zou je dan meer calorieën eten dan goed voor je is?

6. Vraag jezelf af: heb ik écht honger, of verveel ik me gewoon?
Weer zo’n gevalletje vrije dag en niets te doen. Je ligt op de bank en denkt constant aan eten, omdat je niets anders te doen hebt. Vraag jezelf even af of dat het geval is en zoek afleiding. Anders ga je gegarandeerd over-eten.

7. Neem even een kauwgompje
Er zit weer eens iemand naast je op het station een heerlijk portie friet te eten. En die kaassoufflé ruikt ook niet verkeerd. Voordat je zelf ook een treat gaat halen bij de eerstvolgende snackmuur, neem een kauwgompje of pepermuntje. Dit zorgt ervoor dat je smaakpupillen overweldigd worden door de munt, en alle andere geuren geneutraliseerd worden. Zo heb je gelijk geen trek meer.

READ NEXT:


>

Source: song of style