Zo zorg je dat je jouw sportieve doelen in 2024 gaat behalen

Staat sporten hoog in jouw lijst met goede voornemens? Heel goed! Werken aan een betere versie van jezelf door gezonder te leven is een goed idee. Maar hoe zorg je ervoor dat jouw doelen ook echt werkelijkheid worden? Het maakt niet uit of je een nieuwe sport wil leren of gewoon fitter wilt worden, een doel voor ogen houden is altijd goed, maar soms is het lastig om je motivatie te behouden als het leven wat drukker wordt en er ook een hoop andere dingen op je pad komen. Daarom geven we je in deze blog enkele tips om ervoor te zorgen dat jij je motivatie niet kwijtraakt en dat je jouw doelen gaat behalen. 

Schrijf je doelen op – weet waar je het voor doet 

Een van de beste tips is om aan het begin van het jaar een lijstje te maken met de dingen die je graag wilt bereiken. Zet je doelen op een rijtje en stel prioriteiten: waar wil je mee beginnen? Zorg ook dat je realistische doelen stelt, als je nog geen ervaring hebt met sporten is het absoluut aan te raden om een sessie te boeken met een personal trainer. Dit helpt niet alleen met het vinden van de juiste techniek, maar ook als je doelen wilt opstellen. Een (personal) trainer kan je helpen met inzien waar je nu staat qua gezondheid en conditie en dan kan hij of zij je ook helpen met het opstellen van realistische en haalbare doelen. Natuurlijk moet je jezelf een beetje uitdagen, maar het moet niet onmogelijk zijn: dat helpt je ook niet te motiveren natuurlijk. 

Beloon jezelf voor je harde werk

Werken aan een betere versie van jezelf is hard werken. Daarom mag je jezelf ook best eens belonen als je goed bezig bent. Trakteer jezelf op een goede maaltijd of een klein cadeautje voor jezelf. Wees trots op je prestaties en wees lief voor jezelf. Vier je successen en je zult zien dat je gelijk weer vol met energie zit om je volgende doel aan te pakken. Het hoeven geen gigantische feesten te zijn, je kunt ook gewoon even een moment pakken om te ontspannen met een leuke film of een goed boek na een intense work-out. 

Zoek begeleiding van een echte professional

Weet je wat je wilt bereiken? Wellicht is het dan een goed idee om wat kennis van een expert in huis te halen door op zoek te gaan naar een trainer die je persoonlijk begeleidt. Door te sporten met een trainer heb je iemand met de juiste kennis die jou op weg kan helpen. Wil je zelf kiezen met wie, waar en met welke sport jij hulp kan gebruiken? Neem dan eens een kijkje bij Fittery. Hier kan jij zelf kiezen waar in Amsterdam en met welke trainer jij een training kan boeken. Het aanbod is voor allerlei sporten: van padel tot boksen tot bootcamps en nog meer. Doe er je voordeel mee en ga lekker aan de slag.