Strakker lijf op de planning? Deze sporten helpen je!

Het is officieel 2019 en je hebt vaak lijstjes vol met goede voornemens. Maar de populairste is vaak toch wel: in shape komen.

Je hebt je helemaal laten gaan tijdens de feestdagen en er zijn toch wel wat vetjes die je eraf wilt hebben. We weten allemaal dat dit niet gaat gebeuren door alleen gezond te eten. Je zal toch echt moeten sporten.

Om je een beetje op weg te helpen hebben we de meest effectieve sporten voor een strak lichaam op een rijtje gezet die ook nog eens leuker zijn dan je denkt.

1. Dansen

En nee, we bedoelen niet de avondjes dat je in de club staat te dansen met je vriendinnen. Naast dat is dansen ook een echte sport waardoor je super goed in shape kan komen. Er zijn veel verschillende stylen en daarom is de kans groot dat er ook wel iets bij zit wat bij jou past.

Met dansen gebruik je je hele lichaam en daarom is het zo’n effectieve sport. Stijlen als jazz en ballet maken je erg lenig en zorgen voor een goede houding. Liever een stijl waarbij je je buik- en bilspieren goed traint? Dan kan je gaan voor (female) hiphop, streetdance, salsa of andere Latijns-Amerikaanse dansstijlen.

2. Zwemmen

Naast dat de meeste mensen het sowieso al leuk vinden om te zwemmen, is het ook nog eens heel goed voor je lichaam. Je gebruikt tijdens het zwemmen spieren die je in het dagelijks leven niet veel gebruikt. Als je blessuregevoelig bent is deze sport ook perfect voor jou, omdat de kans op blessures erg klein is. Ook worden veel mensen erg ontspannen van deze sport.

3. Yoga

Deze sport werkt super ontspannend en is de afgelopen jaren erg populair geworden. Yoga is dus niet alleen goed voor je lichaam, maar werkt ook als je veel aan je hoofd hebt of over het algemeen een druk leven hebt. Er zijn verschillende soorten yoga, maar de soorten die het beste werken voor een strak lichaam zijn power yoga en vinyasa yoga.

4. Fietsen

We snappen dat je er met dit koude weer nog even niet aan moet denken, maar een andere optie is een hometrainer of spinner. En misschien denk je dat fietsen niet zoveel nut heeft, maar let maar eens op hoe erg je gaat zweten en hoeveel spierpijn je ervan krijgt. Als je het thuis doet is 15/20 minuten fietsen meer dan genoeg voor een effectieve workout.

5. (rol) Schaatsen

In deze tijd kan je misschien nog wel schaatsen op natuurijs, maar anders kan je ook gewoon naar een indoor schaatsbaan gaan. Met schaatsen krijg je gespierde bovenbenen en train je je buikspieren goed. Niet zo stabiel op het ijs? Dan kan je ook altijd nog kiezen voor rolschaatsen. Dit kan je het hele jaar door doen.

READ NEXT
WOW: 10 minuten sporten is genoeg voor vetverlies
De workouts die je samen met een vriendin kunt doen
Begonnen met sporten? Zo blijf je gemotiveerd