Zo geef je jouw interieur een snelle make over

We vinden het heerlijk om inspiratie op te doen op Pinterest en binnen te kijken bij famous Instagrammers. En met de nieuwe selfie trend gaat dat nu nog makkelijker! Maar na het zien van alle inspiratie beseffen we al snel dat we moeten verhuizen, een miljoen moeten winnen en moeten stoppen met werken, willen we ooit hetzelfde doel bereiken.

Maar je kan ook met een aantal kleine aanpassingen je huis een make over geven en dat hoeft helemaal niet zo veel tijd en geld te kosten!

Zo geef je je huis een snelle make over

1. Verberg alle zichtbare snoeren
Door het verbergen van alle snoeren ziet je huis er direct een stuk opgeruimder uit. De snoeren kan je verbergen door er fotolijstjes of boeken voor te plaatsen.

2. Warmte toevoegen aan je huis
Als je wat warmte wil creëren in je huis doe je dit heel eenvoudig met een aantal kussens of een deken die je nonchalant op je bank legt. Kies voor materialen zoals wol, hout en riet.

  • Een rieten mand staat mooi en hier kan je als jouw fashion magazines in opbergen.
  • Ook creëer je eenvoudig warmte met een schapenvacht. Niet alleen op de grond maar een schapenvacht kan je ook over een stoel heen leggen.
  • Met een decoratieve ladder breng je diepte in huis. Je kan hem gebruiken voor je kleding en jassen maar ook in de badkamer voor je handdoeken, of als boekenplank.

3. Haal wat groen in huis
Breng letterlijk en figuurlijk leven in huis met een plant. Kies voor een grote plant die je kan verwaarlozen zoals een sanseveria, cactus of yucca. Vergeet ook niet je badkamer te voorzien van een aantal planten, hoe meer hoe beter!

4. Weg met die troep
Door de jaren heen verzamelen we zoveel zooi! Dat Hare Krishna beeldje dat je tijdens je backpack avontuur hebt gekocht? Die mag weg. Andere ‘leuke’ hebbedingetjes, potjes en fotolijstjes? Weg ermee! Het maakt je huis zo rommelig.

Pak een grote doos en haal alles weg. Deel je planken opnieuw in, met zo min mogelijk spullen! Zet alleen je favoriete spullen terug in de kast en plaats maximaal drie dingen op een plank.

5. Op kleur sorteren
Dit heb je waarschijnlijk weleens vaker gezien, maar je boeken op kleur sorteren brengt rust in huis. Niet heel handig om een boek terug te vinden, maar laten we eerlijk zijn. Deze boeken staan er vooral ‘voor de sier’.

 

READ NEXT
Dé interieurtrends van 2016
Deze plekken in de wereld betalen je om er te wonen
Quiz: welke interieurstijl past bij jou?