Zo zorg je ervoor dat je sweaters mooi blijven!

Eén van de redenen waarom we stiekem toch wel een beetje van de winter houden: het is instant sweater weather! Van sequin sweaters, leather sweaters tot aan streepjes sweaters… Maar voordat je helemaal losgaat (hier vind je een geweldige stylingtruc), is er iets dat je moet weten: je wast je sweaters waarschijnlijk op de verkeerde manier en dat zorgt ervoor dat je sweaters na een tijdje van die lelijke pluisjes krijgen en vaal worden. Wij vertellen je wat je moet doen!

Zo zorg je ervoor dat je sweaters mooi blijven!

Stap 1: keer je sweater binnenstebuiten! Dit zorgt ervoor dat de stof van je sweater minder snel beschadigd raakt.

Stap 2: vul een emmer (of je wasbak) met een klein beetje wasmiddel en koud water.

Stap 3: leg je sweater in het water en laat ‘m daar een kleine tien minuten in weken.

Stap 4: leeg de emmer (of je wasbak) en vul ‘m opnieuw met vers, schoon en koud water. Leg vervolgens weer je sweater in het water, zodat de zeep uit je sweater kan loskomen. Druk of wring het water (voorzichtig!) uit de sweater.

Stap 5: stop je sweater vervolgens in de droger (zorg er wel even voor dat hij nog steeds binnenstebuiten zit). Kies voor een laag programma, met een lage temperatuur. Het is niet de bedoeling dat je sweater er kurkdroog uitkomt, dus haal ‘m er halverwege weer uit.

Stap 6: nu het overbodige water is verwijderd, kun je je sweater natuurlijk laten drogen. En dan komt nu de cruciale tip: leg een handdoek op de grond en leg je sweater erbovenop! Dit is veel beter dan wanneer je je sweater uithangt. Heb je haast? Gebruik dan nog een föhn om je sweater op de laagste stand droog te maken.

P.S. En zo zorg je ervoor dat je favoriete boots een leven lang mooi blijven!