10 manieren om te krullen zonder hitte

Eigenlijk is het maar oneerlijk. Vrouwen met een volle bos krullen zouden een moord doen voor een stijve coupe en andersom. Maar elke dag je haar krullen is natuurlijk niet heel goed voor je coupe.

Nadeel is ook nog dat het vaak met een paar uur ook weer uitgezakt is. En dan verbranden we ook nog eens onze vingers. Auw! We hebben natuurlijk al een keer geschreven hoe je kan krullen zonder hitte. Maar hebben we nu even alle manieren om te krullen zonder hitte voor je op een rijtje gezet.

1. Vlechtjes

Je kent het trucje misschien nog wel van toen je klein was, maar dit is ideaal als je een grote bos krullen wil creëren. Deze manier werkt het best op licht vochtig haar. Bij te nat haar is de kans groot dat het haar bij het uithalen van de vlechtjes nog nat is. Enfin, je moet dus heel veel kleine vlechtjes maken. Het is even een werkje maar als jij ’s ochtends wakker wordt heb je een bos krullen waar je u tegen zegt.

2. Knot(jes)

Deze truc is eigenlijk heel simpel. Maak een knot of meerdere kleine knotjes met licht nat haar. Het hoeft niet netjes, pak je haar bij elkaar en creëer een knot door het haar te draaien. En voilà een paar uurtjes later heb jij een prachtig golfende bos met krullen.

3. Rietjes

Ja, je leest het goed. Je bent er wel even mee bezig maar je krijgt gegarandeerd een volle bos met krullen. Lees hier hoe je dat doet.

4. Staart

Dit is de manier om je haar te krullen zonder hitte als je alleen krullen wil hebben aan de onderkant. Als eerst maak je een hoge paardenstaart en verdeel het in meerdere plukken (de grootte van de pluk bepaalt hoe groot je krul zal zijn). Maak de plukken vervolgens een beetje vochtig of gebruik een verstevigend product. Draai een pluk rond twee vingers en steek deze vast met een schuifspeldje. Laat het een paar uurtjes inzitten en klaar!

5. Haarband

In dit filmpje wordt stap voor stap uitgelegd hoe je heel easy mooie krullen maakt door een haarband te gebruiken.

6. Rollers

Dit is de ‘standaard’ klassieke manier van krullen. Hoe meer rollers, des te meer krullen. Start bovenop (midden) en rol tegen de klok in richting de haaraanzet. Hoe je de rest van de roller vervolgens rolt, is helemaal aan jou. Let op! Te grote rollers veroorzaken enkel meer volume in het haar.

7. Schuurspons

Oké, wij waren ook een beetje sceptisch toen we dit hoorden. Maar eerlijk is eerlijk, het werkt. Gebruik schone, droge sponzen. Hoe dikker je haar, hoe groter de spons moet zijn. Verdeel je haar in lokken en maak deze aan bovenkant vast met een elastiekje. Rol de lokken vervolgens om het midden van het sponsje. Vouw de uiteinden dan samen en zet de spons vast met een elastiek. Doe dit met je hele haardos.

8. Duct tape

Voor als je schuursponsjes nog niet uitdagend genoeg vindt, kan je krullen maken met behulp van duct tape. Knip meerdere stroken duct tape van de rol. Vouw de tape doormidden en zorg ervoor dat er geen enkel plakkerig stukje meer te zien is. Hiermee voorkom je ellendige situaties. Draai je lokken om het midden van de tape en knoop de uiteinden vast. Bind een sjaal om je haren en ga ermee slapen. De volgende ochtend heb je prachtige krullen!

9. 2 Minuten

De perfecte bos krullen kost je slechts 2 minuten en nee, daar heb je er echt geen krultang voor nodig! Lees hier hoe je dit snelle trucje werkt.

10. Papillotten

Ideaal voor de beginnende krullers onder ons. Je begint met onderste laag van je haar, dus gooi de bovenkant met een klem omhoog. Pak lokken van een paar centimers breed. De papillot rol je in het haar van punt tot aanzet. Eenmaal opgerold vouw je de uiteinde van papillot naar elkaar toe. Doe dit met het hele haar. Hoe meer papillotten je gebruikt hoe kleiner de krul.

 

Girls with curls, opgelet
> Zo verzorg je jouw krullen

Je kunt er namelijk alle kanten mee op
> Dit on trend kapsel staat iedereen

Als je haar maar goed zit
Zo krijg je voller en dikker haar terwijl je slaapt