Zo zorg je dat je blow-out de hele week blijft zitten

Het lijkt een droom, maar het kan echt! Je moet alleen zeven dagen je haar niet wassen. En dit lijkt lang, heel erg lang, maar het is te doen. Volg deze stappen en je hebt een week plezier van je blow-out!

Nat haar
Je kunt je haar allereerst wassen met olie, conditioner en dan shampoo. Let alleen wel op dat het beter voor je haar is om het rustig aan te doen met verzorgingsproducten. Gebruik niets met alcohol of siliconen.

Droog haar
Blijf met je handen uit je haar is dé nummer 1 tip. We zitten allemaal aan ons haar, maar je handen zijn niet altijd even fris. Daardoor wordt je haar dus een stuk vetter (dit geldt ook voor je huid). Daarnaast is het ook beter om het zo min mogelijk te borstelen. Doe dit alleen als het nodig is en gebruik een borstel met natuurlijke haren.

Tussendoortje
Twee dagen na het wassen van je haar, zul je gaan merken dat je haar vetter wordt. Vaak is het de dag na het wassen nog beter dan daarvoor, maar als je fijn haar hebt kun je wel een beetje droogshampoo gebruiken. Op dag drie wordt het al een stuk vetter en dan kun je uitpakken met leuke kapsels. Draag een vlecht of messy bun. Wat ook leuk is, is de hoge staart. Laat wat voorste plukjes los en je kan zo de deur uit! Wat erg helpt is om je haar iets te touperen. Vervolgens gebruik je droogshampoo (talkpoeder werkt ook) en borstel je het een keer. Dit doe je de volgende dag weer. Op dag 5 is het voor vrouwen met fijn haar tijd om te wassen. Is dit niet het geval, dan kun je ook een leuke pet of hoedje dragen.

Back-up
Als je haar steeds vetter wordt, is er altijd een back-up plan. Je kunt je haar nat spoelen of een halve wasbeurt doen. Het water haalt het vuil en de oliën weg zonder shampoo. Ideaal, dus. Bij een halve wasbeurt was je alleen je haarwortels. Doe je haar in een knot (of draag een douche-/badmuts) en was je haar. Schoon haar en de mooie day after shampooing look!

READ NEXT
Vijf haarstijlen op een haastige ochtend
Deze haarkleur past bij jou!
Zó droogt je haar dus sneller

 

PHOTO CREDITS: purewow