10 redenen om wijn te drinken

Het is vrijdag en dat betekent wine o’clock! Wij kijken altijd uit naar het weekend, want dan worden de wijnflessen weer ontkurkt en kunnen we heerlijk relaxen, of natuurlijk feesten, maar dat terzijde. Waarom dan ook wachten op het weekend als er genoeg redenen zijn waarom we ook doordeweeks lekker een glaasje kunnen drinken? Wijn is namelijk hartstikke gezond! Voor alle vrouwen onder ons die wel van een glaasje (of 2) houden, 10 redenen om wijn te drinken. Cheers!

1. Beter uithoudingsvermogen

Wijn zorgt ervoor dat je een beter uithoudingsvermogen krijgt. Doe daarom lekker mee met een marathon. Als je vrienden raar opkijken van het derde glas wijn in je hand, zeg je gewoon dat dit bij je training hoort!

2. Het is goed voor je

In witte wijn zit resveratrol. Dit verkleint de kans op hartaandoeningen. Neem dus vooral nog een glas! Nee, niet de hele fles. Je kan ook te ver gaan.

3. Beter dan bier

Wanneer je vrienden weer lopen te zeuren over je zoveelste glas wijn, zeg je gewoon dat je gezonder bezig bent dan je vriendje. Want ja, wijn is beter dan bier omdat er minder calorieën in zitten. HA!

4. Boost voor je hersenen

Neem nog maar even een glas wijn voor je dat tentamen gaat maken, want wijn zorgt ervoor dat je hersenen een boost krijgen. Het zorgt namelijk voor een betere doorbloeding van de hersenen. Vrouwen hebben hier het meeste baat bij. Plan die girls night maar alvast in. De wijn zal rijkelijk vloeien!

5. Het is gemaakt van fruit

Hé, wijn wordt toch gemaakt van druiven? En hé, druiven vallen toch onder fruit! Dus eigenlijk ben je gewoon hartstikke gezond bezig! Twee stuks fruit per dag toch? Nee hoor, gewoon twee glazen wijn per dag!

6. Beter in topografie

In de winkels zijn allemaal wijnen te vinden uit de hele wereld. Het etiket staan vaak vol met woorden die je niet begrijpt. Waarom maak je hier niet iets positiefs van? Zoals bijvoorbeeld een lesje Spaans, Frans of topografie. Bovendien: sommelier is ook een beroep.

7. Work-out

De sportschool mag jij tegenwoordig wel overslaan. Het openmaken van een fles wijn is namelijk al een hele work-out. Soms ben je wel een kwartier bezig met het ontpoppen van de kurk. Laat die gewichtjes dus maar liggen.

8. Rijk aan vitamine

In wijn zitten eigenlijk hartstikke veel vitaminen: 5% vitamine B6, 10% magnesium en ijzer, 12% calcium, 15% mangaan en koper en 17% vitamine C. Die vitaminepillen kunnen dus weer terug in de kast.

9. Geen verkoudheid

Tijdens een verkoudheid een glas witte wijn drinken is heel erg goed! Dit doodt namelijk bacteriën, waardoor je er sneller vanaf komt! Als je per dag twee glazen zou drinken, verminder je de kans op verkoudheid. Wist je trouwens dat hoofdpijnwijn helemaal niet bestaat!

10. Het is vrijdag

En dus nog net geen weekend, maar die vriendin komt eten dus je moet wel uitpakken. Een fles wijn kan dan natuurlijk niet ontbreken. Zo, weer een excuus! Dus wijn in de koeling en enjoy! 

 

 

photocredits: weheartit & giphy