10 redenen waarom je nu een kop koffie moet nemen!

Naast de energiekick die je ’s ochtends nodig hebt, doet koffie nog veel meer voor je! Wist je dat van koffie je haar sneller gaat groeien? Huh? Yep! En dat niet alleen… Dit zijn de 10 redenen waarom je nu direct nog een cafeïne shot moet nemen!

Dit zijn de 10 voordelen van koffie!

1. Je haar gaat er sneller van groeien
Cafeïne bevat bepaalde stofjes die de groei van je haar vanuit de haarcellen stimuleert! Wat ons betreft de ontdekking van de eeuw. We snappen wel waarom zoveel mensen verslaafd zijn aan koffie.

2. Goed voor je huid
Yes! Cafeïne is goed voor je huid! Je kunt een gezichtsmasker of een scrub maken uit de drab van je filter, maar je kunt net zo goed een paar espresso’s achterover slaan.

3. Langer leven!
Het is bewezen: je levensduur wordt verlengd wanneer je dagelijks minimaal drie kopjes koffie drinkt. Dat doen we natuurlijk met liefde! Daarnaast zou het drinken van een kopje espresso per dag een beroerte kunnen voorkomen.

4. Goed voor onze hersenen
Ha! Koffie is goed voor onze hersenen! Het is bewezen dat je langetermijngeheugen beter wordt door het drinken van twee espresso’s. Daarnaast heb je ook minder kans op de ontwikkeling van dementie. Dat is mooi meegenomen!

5. Je voelt je gelukkiger
Koffiedrinkers voelen zich gelukkiger! Het schijnt zo te zijn dat je dagelijks vier kopjes koffie moet drinken om je gelukslevel op peil te houden.

6. Gezonde antioxidanten
Antioxidanten zijn goed voor je hele lichaam. Ze zitten voornamelijk in fruit en groenten, maar ook in koffie!

7. Ontstressend
Door de geur van koffie komt er een stofje in je hersenen vrij waardoor stress als sneeuw voor de zon verdwijnt! Dit geldt alleen bij stress die ontstaat door slaapgebrek. Dus voor de niet-koffiedrinkers onder ons: alleen al aan koffie ruiken is genoeg!

8. Conditie verbeteren
Van koffie word je uithoudingsvermogen beter. En dit betekent dat je sneller afvalt! Drink dus een kopje koffie voor het sporten en je conditie zal met sprongen vooruitgaan!

9. Goede vochtbalans
Uit recent onderzoek is gebleken dat koffie, net als water, bijdraagt aan de vochtbalans in je lichaam. Hoppa, dat scheelt weer!

10. Diabetes
Drink jij vier of meer kopjes koffie per dag? Volgens onderzoek zou je dan 50% minder kans hebben op diabetes. Lucky you!

READ NEXT
> 10 redenen waarom je nu een kop koffie moet nemen!
> Voor alle koffieverslaafden: koffiescrub
> 10 feitjes over koffie die je vast niet weet