10 redenen waarom jij een shopaholic bent!

Vaak geef je niet zo snel toe dat je een shopaholic bent. ‘Nee, ik geef niet al mijn geld uit aan kleding!’ of ‘Zo vaak ga ik helemaal niet naar de stad. Misschien 3 of 4 keer. In de week.’ Tja, als je dit roept past de term ‘shopaholic’ toch best wel bij jou. Als jij onze 10 redenen allemaal af kan vinken, ben je 100% een shopaholic. Let’s go!

1. Hoezo zaterdag shoppen? Dan is bijna iedereen in de stad en zijn de mooiste items al weg. Nee, ik ga lekker op dinsdag, dan wordt de collectie namelijk opnieuw aangevuld. Zo loop je dus met de nieuwste items weer naar buiten.

2. Ooh, nog even inschrijven voor die nieuwsbrief van die ene webshop hoor. Zo heb je mooi weer €10 korting op je aankoop. Kijk, zo doen we dat!

3. In elke winkel heb je wel een goede ‘vriendin’ die je alles doorvertelt. Zij weet dat jij heel graag een mooie leren jasje wil. Ze belt je dan ook gelijk op als er eentje binnen is! Tja, we moeten het allemaal hebben van onze connecties.

4. Jij laat geen kansen schieten. Bij elke uitverkoop sta jij lekker vroeg op om helemaal vooraan in de rij te staan. Vorige week woensdag stond je ook vooraan tijdens de Drie Dwaze Dagen van de Bijenkorf.

5. Aangezien je vaker op je werk bent dan thuis, laat jij je pakketjes allemaal bezorgen op kantoor. Lekker makkelijk toch? Kan je gelijk een modeshow geven voor al je collega’s.

6. Je hebt al zo vaak kleding besteld op internet dat jij je rekeningnummer zonder te kijken in kan vullen. In het begin was dat wat lastig met die IBAN code, maar nu heb je het helemaal onder de knie. Heerlijk dat online bankieren!

7. Oeps, eigenlijk ben je blut, maar als je vriendin vraagt om te gaan shoppen, kán je gewoon niet weigeren. Hé, wat is dat? Een oude portemonnee met €50! Zo die gaat mee vanmiddag!

8. Shoppen zie jij als retail therapy en het is eigenlijk ook altijd je excuus. ‘Dat ene tentamen ging verschrikkelijk, we gaan even de stad in!’, maar ook als het mee zit: ‘Dat ene tentamen ging supergoed, let’s celebrate!’.

9. Tja, eigenlijk heb je al vijf van diezelfde tops, maar een zesde kan toch helemaal geen kwaad? Je weet nooit wanneer je het nodig hebt. Voor hetzelfde geld begin jij straks een dance crew met je beste vriendinnen. Dan moeten jullie wel allemaal hetzelfde shirt aan.

10. Je spreekt gezellig af met een paar vriendinnen bij iemand thuis, maar plots slaat de verveling toe. Jij komt gelukkig altijd met dé oplossing: SHOPPEN! En, daar ga je weer…

Read next…
20 hilarische gedachtes tijdens het winkelen in het weekend
10 gedachtes die iedere vrouw heeft tijdens de sale
De reden om dit jaar op wintersport te gaan!

Source: Stylista