Wat je wil weten voordat je een kasjmier trui gaat kopen

Kasjmier truien waren jaren geleden meeeega exclusief. Niet iedereen kon zo’n trui betalen, want de stof is nogal wat duurder dan een gewone trui van wol. We zien de kasjmier truien veel in de H&M en in de Zara. Dat is altijd lekker. Want kasjmier truien zitten heerlijk zacht en zien er luxe uit, dus als je dat voor een goede prijs kunt kopen is altijd mooi meegenomen. Maar waar moet je nou precies op letten als je zo’n heerlijke kasjmier trui gaat kopen? Wij hebben dé tips voor jou. 

Check, check, dubbel checken

Een echte kasjmieren trui is gemaakt van 100 procent kasjmier, dit kan je checken op het label aan de binnenkant van de trui waar de materialen weergegeven staan. Er zijn ook truien waarbij meerdere materialen worden gebruikt. Maar ook als de trui gemaakt is van 100% kasjmier zit er nog verschil in de kwaliteit van de stof. De kasjmier truien van de Zara en van H&M zijn zeker een goede aankoop, maar dit zijn geen truien die jaren meegaan. En dit kan je niet zien aan het prijskaartje, wel aan de stof. De vezels zijn namelijk minder lang. 

Een mooie trui voor een mooie prijs

Als je een kasjmier trui bij de Zara koopt, kies er dan een die iets duurder is dan de gewone truien. Dan heb je meer kans op betere kwaliteit. Voel de trui ook goed. Als het materiaal te fluffy aanvoelt, is dit waarschijnlijk geen goed kasjmier. Ook al is fluffy verleidelijk, kasjmier is van zichzelf juist wat stugger en wordt door het dragen steeds zachter.

Bekijk ook of je door de trui heen kunt kijken als je hem tegen het licht aanhoudt. Als dit wel zo is, is de trui dus losser gebreid. De trui zit dan minder warm en er zijn waarschijnlijk minder kasjmieren garen gebruikt.

Als je de trui een beetje uitrekt en weer loslaat, zou het terug moeten veren in zijn oude positie. Veert de stof niet terug? Dan zal de trui sneller uitrekken na een paar keer dragen, en dat wil je natuurlijk niet.

En de laatste tip: bekijk het labeltje ”Made in…” Is hij gemaakt in China? Dan heb je waarschijnlijk een trui met een slechtere kwaliteit dan een trui met een maakwijze uit bijvoorbeeld Italië. 

Hoe houd je hem mooi?

Als je dan eindelijk zo’n mooie kasjmieren trui hebt aangeschaft, wil je hem natuurlijk ook mooi houden. Wat goed is om te weten is dat je deze soort trui minder vaak hoeft te wassen. (YES!) De stof is namelijk zelfreinigend. Ziet je trui er na een dag nog schoon uit, maar zou je hem wel weer zo fris willen laten ruiken zoals vanmorgen? Hang hem dan gewoon eventjes uit om hem te laten luchten. Het liefst buiten (als het droog is) of gewoon in de badkamer. Wil je nog meer weten over hoe je je kasjmieren trui mooi houdt? Bekijk hier nog andere tips om je kasjmieren trui langer mooi te houden.

Shop de mooiste kasjmier truien hieronder!

[show_boutique_widget id=”877393″]

Wil je nog meer weten over kasjmier? Lees dan de onderstaande artikelen!

Zo blijft je kasjmier mooi

Nu is de tijd om te investeren in een kasjmier trui!