10 tekenen dat je een serieuze koffieverslaving hebt

Er gaat niets boven een vers kopje koffie in de ochtend. Die heerlijke geur van vers gebrande koffiebonen. Goddelijk! Je kunt geen dag zonder. En je eerste gedachte ’s ochtends is koffie. Herkenbaar? De kans bestaat dat je verslaafd bent aan koffie…

Over de hele wereld worden er elke dag 2.25 biljoen(!) koppen koffie gedronken. Hier op de redactie doen wij daar vrolijk aan mee. Nu is het drinken van niet per se slecht voor je, volgens onderzoek is het zelfs goed voor. Tenzij je te veel koffie drinkt. Maar wanneer kan je spreken van een heuse koffieverslaving? Wij hebben de 10 tekenen van een serieuze koffieverslaving voor je op een rijtje gezet… Oeps, guilty!

1. Chagrijnig – Je haat iedereen (echt iedereen) voor je eerste kop koffie. Vrienden en collega’s voelen het haarscherp aan wanneer jij nog niet je eerste bakkie heb gehad.
2. Routine – Na je eerste bakkie thuis, neem je er ook nog eentje onderweg. Je bestelling staat zelfs al klaar.. Met die leuke strippenkaart doe jij een weekje. Dit moet toch alarmbelletjes doen rinkelen?
3.  Liefde op het eerste gezicht – If you bring me coffee without having to ask, then I LOVE YOU
4. OP?! – Hoe is het mogelijk je hebt altijd je voorraadkast vol. Uh oooh. Hel op aarde! Een paar uur best vol te houden. Maar dan beginnen de ontwenningsverschijnselen. Je krijgt hoofdpijn en bent niet aanspreekbaar.
5. Koffie radar – Jij weet overal, écht overal, de beste koffietentjes te vinden. Alsof je er een neus voor hebt.
6. Koffie koffie een lekker bakkie koffie – Absoluut jouw favoriete nummer ever!
7. Niet kunnen slapen van koffie.. – Hoezo niet? Mietje! 10 bakkies op vandaag en geslapen als een roosje.
8. Op een onbewoond eiland – Waar iedereen heel lang nadenkt over wat ze meenemen naar een onbewoond eiland en uiteindelijk slim kiezen voor een radio of iets om vuur mee te maken, gil jij KOFFIE!
9. Hoeveel?!! – Is de reactie die jij krijgt wanneer je zegt hoeveel kopjes koffie jij al op hebt vandaag.
10. Interventie – Het personeel van de Starbucks staat op de stoep voor een interventie… Alarmfase ROOD!

Want dat willen we toch allemaal wel..
Deze koffietrend zorgt voor meer focus en minder cravings

Hallelujah!
Zo kom je van koffievlekken op je tanden af

Tijd voor een bakje koffie.
> 15x de beste plekken om je koffie te drinken

PHOTO CREDITS: SOPHIE MAY