Deze koffietrend zorgt voor meer focus en minder cravings

Koffie is natuurlijk hét drankje dat we allemaal drinken voor meer energie. Maar nu blijkt dat een bepaalde soort koffie je nog alerter kan maken en zelfs je cravings kan stoppen. En dat is: boterkoffie. We geven toe, het klinkt niet heel smakelijk maar er zijn wel enorm veel voordelen. In Los Angeles opende zelfs een café dat helemaal in het teken staat van deze koffietrend en het drankje schijnt dus ook helemaal niet vies te zijn. We vertellen je er alles over.

Bulletproof coffee

Boterkoffie wordt ook wel bulletproof coffee genoemd. Het is een gewone kop zwarte koffie, maar dan met boter en kokosolie erdoor. Het is de bedoeling dat je het drankje drinkt als ontbijt zodat je ’s ochtends direct veel vetten binnenkrijgt.

Voordelen

Het hoge vetgehalte zorgt ervoor dat je lichaam de cafeïne langzamer verwerkt, waardoor het langer in je lichaam blijft. Hierdoor blijf je dus langer energieker. Ook zorgen de vetten voor meer focus en zijn deze goed voor de hersenen. Je schijnt zelfs te kunnen afvallen van boterkoffie omdat de vetten zorgen voor een vol gevoel (geen cravings dus) en omdat de vetverbranding wordt gestimuleerd. Wel is het zo dat er veel calorieën in het drankje zitten, namelijk 200 tot 400. Teveel boterkoffie drinken is dus geen goed idee.

Hoe maak je het?

Een kop bulletproof koffie maken is, ondanks de fancy naam, heel makkelijk. Voeg een eetlepel ongezouten grasboter en een eetlepel kokosolie toe aan een kop zwarte koffie. Roer het even door, wacht tot de vetten zijn opgelost en je drankje is ready. Het schijnt lekkerder te zijn om de ingrediënten te mixen in de blender omdat er dan een schuimlaag ontstaat. Maar of je voor de makkelijkste of de lekkerste optie gaat, laten we aan jou over.

Liever energie krijgen zonder koffie? Lees dan dit:
> Energie krijgen ZONDER koffie? Dit zijn 7 koffie alternatieven

Waarom diëten niet nodig is om af te vallen:
> Stop met diëten en begin hier mee!

Dit is de droom voor alle koffie-fans:
> Deze wekker zet koffie voor je