10 X de allermooiste winterjassen!

Op het vinden van de perfecte winterjas ligt best wat druk. Je kijkt er namelijk al snel zo’n 5, 6 maanden tegenaan (met een beetje pech 7), dus je wilt er niet te snel op uitgekeken zijn. Dus hij moet niet té opvallend zijn (want dan ben je dat-meisje-met-die-jas) maar ook niet te saai want het is toch het eerste wat mensen qua kleding aan je zien als je op straat loopt. Daarnaast (als dit al niet moeilijk genoeg was) wil je dat de jas ook nog een beetje praktisch is. Zo’n dun, hippig jasje staat toch nét wat minder leuk met blauwe lippen van de kou. Maar wat is nou eigenlijk de perfecte winterjas? Dat verschilt natuurlijk per persoon, maar er zijn wel een aantal kaders waarbinnen je kunt werken.

De perfecte winterjas

Praktisch

Zoals gezegd: je jas moet warm zijn. Maar niet té warm. Je kunt je jas namelijk ook warmer maken door er simpelweg iets warmers onder te dragen. De kans dat je in de winter in een T-shirt loopt is vrij klein, dus dat moet niet je graadmeter zijn. Vergeet ook niet dat je een hoop kou op kunt vangen door sjaals, mutsen en handschoenen.

Kleur

Een knal-paarse jas kan hartstikke leuk zijn en fantastisch bij je staan, maar je moet je afvragen of het erg handig is. Is het een kleur die bij het grootste deel van je kleding past? Ben je niet na een week al uitgekeken op de kleur? Wil niet zeggen dat je altijd een zwarte jas moet kiezen, maar het is wel slim om een klein beetje rekening te houden met de kleur.

Model

Net zoals bij de rest van je kleding is het slim om bij het kiezen van je winterjas ook rekening te houden met je lichaamsbouw, lengte, breedte en ga zo maar door. Ben je heel klein van stuk? Een lange jas zal je waarschijnlijk nog kleiner doen lijken. Heb je hele slanke benen, maar is je bovenkant wat breder? Kies dan niet voor een jas met heel veel volume aan de bovenkant, maar liever een jas die wat uitloopt in een A-lijn.

Gelukkig zijn er zóveel modellen te vinden, dat er altijd wel iets voor je tussen zit. En niemand heeft ooit gezegd dat je maar één winterjas mag hebben. Bij twijfel neem je ze dus gewoon allebei. Of alledrie.

 

winterjassen

[red_box box_bg_color=”#fff” box_text_color=”#000″; border:1px thick #000; content_width=”100px” padding_sides=”10″ padding_top_bottom=”10″ content_align=”left” ]

1. Mango 

2. Mango

3. Scotch & Soda

4. Glamorous

5. New Look

6. Acne studios

7. Supertrash

8. Isabel Marant

9. Supertrash

10. Selected Femme

[/red_box]

 

Zoe Karssen shorts

Zoe Karssen is een mega succesvol en nog jong Nederlands label dat super fijne basic en off-duty cool items ontwerpt. Na de oprichting in 2010 groeide

Lees meer »