12x de leukste strandtentjes in Nederland

We hebben allemaal onze favoriete plek om een warme, zonnige dag door te brengen. Sommige mensen liggen het liefst de hele dag op het strand, terwijl anderen graag een terras opzoeken. Maar je kunt dit natuurlijk ook combineren door naar een strandtentje te gaan!

Op verschillende plekken in Nederland zijn hele leuke strandtentjes, waar je naast een verkoelend drankje ook terecht kunt voor een lunch of diner. Zeker weten dat jij en je vriendinnen, boyfriend of familie het hier een middagje volhouden. Dit zijn de 12 leukste strandtentjes in Nederland:

Beachclub Zomers – Katwijk

Op het Katwijkse strand is Beachclub Zomers dé place to be. Je kunt er terecht voor burgers, steaks en vis en daarnaast natuurlijk lekkere hapjes. Er zijn ook banken aan de buitenkant van het terras, waar je kunt loungen met heerlijk uitzicht op de zee.

Bloomingdale – Bloemendaal

Bloomingdale heeft een trendy terras met zelfs een VIP-gedeelte. Overdag kun je er terecht voor zowel healthy shakes en salades als pizza’s en op de zaterdagavond kun je los gaan bij Dinner & Dance. Ook is het dé plek om het weekend te beginnen: op vrijdag vanaf 17:00 is de Friday Lounge, waarbij je van de zonsondergang kunt genieten met cocktails en een speciaal menu.

Woodstock 69 – Bloemendaal 

Woodstock 69 is een hippe strandtent met een kleurrijk terras. De menukaart is gebaseerd op Oosterse invloeden. Ben je gek op pokébowls, ramen en gyoza? Dan is dit de place to be. Daarnaast is er een speciale en uitgebreide bier- en wijnkaart.

Elements Beach – ’s Gravenzande

Wil je er even tussenuit? Ga naar Elements Beach! Hier krijg je het gevoel alsof je op Ibiza bent, maar dan zonder twee uren te vliegen. De menukaart staat vol met ‘good food‘, waarvoor veel plantaardige en biologische ingrediënten worden gebruikt. Kun je niet kiezen uit al het lekkers? Ga voor een ‘share’ gerecht met verschillende hapjes voor twee personen.

Suiderstrand – Kijkduin 

Voor een hip, kleurrijk en gezellig terras ben je bij Suiderstrand op het goede adres. Je kunt er terecht voor een ontbijt, lunch of diner. Hierbij heb je genoeg keuze want er is een uitgebreide menukaart. Helemaal niet onbelangrijk, natuurlijk.

Club Zand – Castricum

Voor een dagje relaxen is Club Zand in Castricum zeker een aanrader. Ze hebben een wisselende menukaart, die je iedere keer opnieuw verrast. Daarnaast kunnen jij en je vriendinnen ook kiezen voor een shared diner met verschillende gerechten.

Whoosah – Scheveningen

Whoosah heeft een internationale menukaart met Aziatische invloeden. Er zijn veel bijzondere en exotische gerechten, maar je kunt er ook terecht voor een klassieke hamburger. Voor iedereen zit er dus wel wat lekkers tussen. Daarnaast kun je er heerlijk loungen en zonnen.

Naturel – Scheveningen

Als je iets meer rust wil, kan je doorlopen naar Naturel. Deze strandtent zit aan het einde van het Zwarte Pad. Hier is het rustig, heb je heerlijke loungebanken en lekkere drankjes.

Het Puntje – Scheveningen

Geen plek bij Naturel? Dan is Het Puntje een perfecte optie. Hier heb je misschien niet van die chille loungebanken maar wel een heerlijk terras in het zand en eventueel uit de wind. Het Puntje zit aan het naaktstrand maar je mag zelf je kleding aanhouden. Bij Het Puntje moet je aan de bar bestellen. Je kan aan de bar een glaasje water scoren en als je eten besteld komt iemand het van de fantastische bediening het naar je toe brengen.

Mango’s beach bar- Zandvoort

Bij Mango’s Beach Bar vind je Zuid-Amerikaanse invloeden, olijf- en palmbomen en heerlijke loungestoelen. De menukaart is internationaal met Spaanse invloeden. Je kunt hier dus de lekkerste cocktails en tapas bestellen!

Ubuntu – Zandvoort

Bij Ubuntu in Zandvoort kom jij je warme zomerdagen wel door. Je herkent Ubuntu door de houten pilaren en stoelen en witte parasols. Een hele mooie plek met een fijne sfeer en zomerse muziek.

Aloha – Wijk aan Zee

Aloha is een hippe en relaxte strandtent met een bijzondere menukaart. Zo is er keuze uit Indonesische, Marokkaanse en Indiase gerechten en wordt er gewerkt met verse, biologische en duurzame ingrediënten. Yum!

Dit wil je meenemen!
> De onmisbare accessoires voor een dagje naar het strand

Liever ergens anders naartoe?
> Eens wat anders dan het strand? Hier moet je zijn!

Heb je nog een nieuwe zonnebril nodig? Shop hem hier!
> De leukste zonnebrillen onder 50 euro