Eens wat anders dan het strand? Hier moet je zijn!

Als het écht mooi weer is lijkt het wel alsof heel Nederland naar hetzelfde strand gaat. Hierdoor sta je úren in je file en als je er eenmaal bent zijn alle strandbedjes al bezet.. Lekker dan! Maar waarom ga je niet een keer ergens anders heen? Ergens waar het minder druk is en je gewoon op je gemak kun genieten van het heerlijke weer. Wij selecteerden leuke alternatieve plekken in vier hoofdsteden voor je! Zo hoef jij je niet te vervelen op je vrije dag… Trouwens, al gelezen hoe jij de hitte overleeft? Doe het hier!

Pllek, Amsterdam
Deze creatieve hang-out heeft een stadsstrand met een geweldig uitzicht over het IJ en de stad. Je kunt hier met alle gemak heerlijk een dagje vertoeven. Pllek is ingericht met rauwe materialen en heeft daardoor een industriële look die helemaal bij Amsterdam-Noord past. En, een keer in de zoveel tijd organiseren ze ook filmavondjes, hoe leuk! Even het pontje over en je bent er.

Oerkap, Haarlem
Geen auto voor de deur? Als je hier naar toe gaat kun je zo de trein uit rollen, want dit fijne plekje bevindt zich pal naast het station. Hetgeen wat dit pittoreske plekje zo leuk maakt is dat het op een onverwachte locatie zit. Op dit aangelegde strandje kun je heerlijk in de zon chillen, lunchen of gewoon gezellig een drankje doen. Daarnaast hangt er ook vooral een hele leuke sfeer. Dus hup, hup pak je tas, de trein vertrekt zo!

Nhow hotel, Rotterdam
Waan je een dagje in New York, maar dan in ons eigen kikkerlandje. Op deze prachtige rooftop kun jij namelijk genieten van het uitzicht over Rotjeknor. Met een drankje in de hand en de zon op je pannetje kun jij volop genieten van het mooie weertje.

De daktuin, Utrecht
Bij dit caféterras is altijd iets te doen. Zo eindig je bij een bezoek aan hun website gelijk in de bomvolle evenementen agenda. Dus naast dat het gewoon een hele fijne plek is, kun je er ook genieten van muziek, deelnemen aan workshops en proeverijen ervaren. Go, go go!

Canvas op de 7/Volkshotel, Amsterdam
Bij aankomst is het misschien allemaal een beetje vaag. Maar zodra je het hotel binnenloopt en de lift naar de bovenste etage pakt wordt alles gelijk duidelijk. Je kunt ervoor kiezen om bij de bar te zitten, in het restaurant gedeelte, of kies een tafeltje uit achter het glas. Zo kun je toch genieten van het mooie uitzicht, maar heb je geen last van de kou als het ’s avonds afkoelt. Als het echt mooi weer is gaan de buitenlampjes aan en kun je de hele avond over de reling hangen met een glas wijn in de hand. Perfect voor je avondje uit op zaterdag (dit zijn trouwens de meeste gemaakte fouten!)

De dakkas, Haarlem
Deze gloednieuwe hotspot is een heel bijzondere. Midden in het centrum van Haarlem kun jij de drukte even ontsnappen, bijvoorbeeld als je in je pauze even van de zon wil genieten, of geen zin hebt om naar het strand te rijden. Hij zit bovenop een parkeergarage (hoe gaaf) en biedt daardoor ook nog eens uitzicht over de stad. Nog even geduld, want hij is bijna open!

Key West Beachhouse, Utrecht
Ellenlange files, een bloedhete auto (want ja, geen airco) en volgepropte stranden zijn verleden tijd. Stadstrandjes zijn namelijk he-le-maal hot deze zomer. En deze in Utrecht moet je echt bezocht hebben. In deze stad zit natuurlijk geen echt strand, maar ze hebben hier wel een heel fijn plekje gecreëerd aan de Haarrijnse Plas. Geniet van het zandstrand (door deze bikini’s lijk je bruiner, wie wil dat nou niet?), het lounge restaurant en vooral het uitzicht want dat is zó mooi!

Prachtig, Rotterdam
Zoals de naam al doet vermoeden is dit een heel fijn plekje. Gelegen aan de Nieuwe Maas kun je genieten van de skyline van Rotterdam. Gelegen bij de Erasmusbrug heeft het terras aardig wat uurtjes zon en is daarom perfect om lekker te hangen. Daarnaast hebben ze ook een prettige menu-kaart waar je je vingers bij aflikt.