Zo maak je de Cotton Candy Champagne cocktails

Ben je gek op cocktails? En wordt je er ook heel blij van als die cocktails er gewoon bijna Instagram-waardig uitzien? Dan moet je eens voor champagne cocktails gaan met suikerspin on top. Dit drankje is perfect voor een girls night of als welkomstdrankje op een feest. Mmm, champagne cocktails smaakten nog nooit zo heerlijk zoet… Check hier hoe je hem maakt:

Make it sweet

Koop eerst een rosé champagne en of course suikerspin, of maak de suikerspin zelf met een suikerspinmachine (als je er een hebt). Pak thuis je allermooiste wijnglazen of champagneglazen uit de kast en schenk de rosé champagne in. Hierna leg je bovenop de randen van het glas de toef suikerspin. Als de suikerspin in de champagne zakt zal het oplossen en de champagne nog zoeter maken. Zo heb je een heerlijk zoete champagne cocktail! Ben je gek op suikerspin? Dan wil je dit recept voor de populaire Starbucks cotton candy frappucciono vast ook lezen.

Or make it even sweeter

Wil je het drankje er nog mooier uit laten zien? Maak dan een gesuikerde rand op het glas. Dat ziet er nog feestelijker uit! Pak een schaal en strooi hier een laag suiker in van 3 cm dikte. Maak nu de rand van een glas vochtig met een kwartje van een citroen. Klem citroen om de rand en draai het partje helemaal rond over de rand. Nu de rand goed vochtig is, kan je het glas in de suikerlaag op de schaal duwen, draai het glas een beetje rond. Trek het glas hierna voorzichtig uit de schaal en schud de overtollige suiker er vanaf. Laat het glas een uur drogen op een koele plek. Let er ten slotte bij het inschenken van de rosé champagne op dat je niet langs de rand schenkt. Zo blijft je gesuikerde rand mooi. Enjoy!

Wist je dat er ook een heel leuk alternatief bestaat voor bier pong op een feestje?
Speel nu in plaats daar van prosecco pong

Deze recepten zijn ook té lekker:
Voor de lunch: 12 overheerlijke tosti-recepten
5 bizar lekkere popcorn recepten voor bij je film
> RECEPT: Salted caramel hot chocolate

 

 PHOTO CREDITS: UNKNOWN