14 wegkijkseries en -films op Netflix

Het internet staat boordevol films en series. Ooit was het nog lang zoeken maar tegenwoordig zijn er zoveel lijstjes, er lijkt geen einde aan te komen. Met Netflix ben je maandenlang zoet. Na een lange dag werken, even chill op de bank met een glas wijn en Netflix.

Maar na het zien van al die spannende, snelle series zoals Game of Thrones, Westworld, House of Cards en The Walking Dead wil je nu misschien iets luchtigers. Neem bijvoorbeeld Clueless, Mean Girls of Gossip Girl. Wel echte klassiekers die je waarschijnlijk al vijf of zes keer hebt gekeken, toch? Wij hebben de leukste Netflix films en series voor jou verzameld, waarbij je even niet hoeft na te denken. Plan je zaterdag maar alvast vrij.

Workin’ Moms

Deze Netflix Originals serie gaat over vier moeders en vriendinnen. Hun zwangerschapsverlof zit er op hetzelfde moment op. En beginnen tegelijkertijd met werken. In de serie is te zien hoe ze het balans houden tussen werk, gezin en liefde.

IMDb: 6,3/10

Rotten Tomatoes: 70%

Sex Education

De onzekere en ongemakkelijke Otis, heeft weinig ervaring met seks. Zijn moeder is sekstherapeute en heeft antwoord op al zijn vragen. Door de goede begeleiding van zijn moeder, is Otis in middels een expert geworden op het gebied van seks. Maar als zijn klasgenoten hierover te weten komen ziet Otis dit als kans om zijn reputatie te verbeteren. En opent daarom met bad girl Maeve een ondergrondse kliniek voor de school.

IMDb: 8,4/10

Rotten Tomatoes: 91%

https://www.youtube.com/watch?v=o308rJlWKUc

New Girl

Na een heftige breuk kiest Jess, gespeeld door Zooey Deschanel, ervoor om in te trekken bij drie single mannen. Nick, Schmidt en Winston. Alle drie proberen ze Jess te laten zien hoe het leven nou echt in elkaar zit. Samen met de BFF van Jess krijgen ze een band en worden ze one happy family. De afleveringen duren zo’n 20 minuten. En er zijn al zeven seizoenen, dus dat wordt lekker binge watchen nu het toch alleen maar regent.

IMDb: 7,7/10

Rotten Tomatoes: 94%

https://www.youtube.com/watch?v=h8Hfph2wXIY&t=84s

Isn’t It Romantic

De titel zegt het eigenlijk al, maar de romantische komedie gaat over Natalie. De New Yorkse (Rebel Wilson) is architect en wordt maar niet herkend op haar werk. Ze heeft geen spannend liefdesleven en is ook sterk tegen. Maar als Natalie overvallen wordt op straat en buiten bewustzijn zijn raakt, veranderd er van alles. Ze komt terecht in een romantische komedie, wat ze haat… Om te weten hoe het verhaal afloopt, kijk dan zeker de film. Het is een echte aanrader.

IMDb: 6/10

Rotten Tomatoes: 70%

Ibiza

De film gaat over Harper (Gillian Jacobs) die voor werk naar Barcelona afreist. Ze besluit om haar business class ticket om te ruilen voor economy zodat ze haar twee beste vriendinnen kan meenemen. Onder het motto van, live a little. Heerlijk spontaan en natuurlijk loopt het compleet uit de hand. Vooral als Mickey verliefd wordt. Gewoon even kijken.

IMDb: 5,2/10

Rotten Tomatoes: 67%

Modern Family

Je kent deze serie vast wel. Modern Family is een komedie serie die bestaat uit drie gezinnen. Die samen één grote familie vormen. Samen geven ze op een hilarische manier een kijk op de band die zij met elkaar hebben. En de serie bestaat uit tien seizoen, waarvan iedere aflevering maar 20 minuutjes duurt. Dus dat wordt lekker binge watchen, toch?

IMDb: 8,4/10

Rotten Tomatoes: 87%

Jane The Virgin

De Amerikaanse komedie serie, Jane The Virgin bestaat uit vier seizoenen en is echt de moeite waard om te kijken. Jane, de dochter van een tienermoeder wilt niet dezelfde fout als haar moeder maken. Dus op 23-jarige leeftijd is Jane nog maagd. Door een fout van de dokter wordt ze kunstmatig geïnsemineerd wat niet voor haar bedoeld was.. Nou je raad het al, Jane’s leven staat op z’n kop. Haar leven begint steeds meer te lijken op de telenovela’s waar ze zo van houdt.

IMDb: 7,8/10

Rotten Tomatoes: 100%

https://www.youtube.com/watch?v=g_dGXR1DJhE

Girlboss

Girlboss is een serie van één seizoen en is gebaseerd op een boek van Sophia Amoruso. Sophia (Kay Cannon) kiest ervoor om vintage kleding te verkopen. Dit pakt goed uit, want ze is al snel een business women aan het worden. In de serie is te zien hoe ze van niets naar heel veel gaat. En het boek en de serie is gebaseerd op het echte verhaal van de eigenaresse van NastyGal.

IMDb: 7,1/10

Rotten Tomatoes: 36%

Grace & Frankie

Voor zo lang als ze zich al kunnen herinneren zijn Grace en Frankie al rivalen van elkaar. Maar als hun echtgenoten verliefd op elkaar worden. Ontstaat de vriendschap tussen de vrouwen. De serie telt nu vijf seizoen. En er is aangekondigd dat er nog een seizoen aankomt.

IMDb: 8,3/10

Rotten Tomatoes: 89%

Set It Up

Set It Up is een romcom. Ja, wel een beetje cliché, maar toch wel leuk om te kijken als je even nergens aan wilt denken. De film gaat over twee assistenten, van werkgevers die beide verslaafd zijn aan werken. Als ze hier een oplossing voor bedenken en ook werkelijk uit gaan voeren. Komt er voor de werkgevers liefde in het spel, maar niet alleen voor hun blijkt dat zo te zien…

IMDb: 6,5/10

Rotten Tomatoes: 91%

Drop Dead Diva

Na in een coma te hebben gelegen door een auto-ongeluk wordt Deb opeens wakker in een ander lichaam. Die van een succesvolle advocaat. Ze ziet er alleen compleet anders uit. Maar dit kan ze natuurlijk niet vertellen aan het verloofde. Jane moet haar nieuwe lichaam en leven accepteren. Heerlijk simpel en grappig.

IMDb: 7,4/10

Rotten Tomatoes: 78%

https://www.youtube.com/watch?v=5AUCSeyhkSs

Unbreakable Kimmy Schmidt

Kimmy Schmidt is vijftien jaar lang vastgehouden door een man die haar (met drie andere vrouwen) ervan had overtuigd dat er een kernramp was. Zij zag hem als held die haar beschermde voor de buitenwereld. Maar na vijftien jaar werd ze gered. De wereld zoals zij hem kende is natuurlijk compleet veranderd. Ze moet voor zichzelf zorgen en dit allemaal in de grote stad New York. Hilarisch.

IMDb: 7,7/10

Rotten Tomatoes: 97%

The Good Place

Ook The Good Place hebben we in een week weggekeken. Eleanor (Kristen Bell) komt te overlijden en komt terecht in het hiernamaals ‘The Good Place’, het tegenovergestelde van ‘The Bad Place’. Omdat Eleanor zo’n goed mens was in haar leven, mag ze nu genieten van de hemel. Maar Eleanor weet direct dat er iets mis is gegaan, want zo goed was ze niet. Ze probeert een beter mens te worden zodat ze haar plek eerlijk heeft verdiend. En dit heeft natuurlijk allerlei gevolgen. Er zijn al drie seizoenen, lekker door kijken dus.

IMDb: 8,2/10

Rotten Tomatoes: 97%

Crazy Ex-Girlfriend

Oké, deze is best heftig en echt niet voor iedereen bestemd. Zelf hebben we de serie meerdere keren een kans moeten geven. Maar als je eenmaal door de eerste twee afleveringen heen bent, kan je er alleen maar de humor ervan inzien. Let op: in elke aflevering wordt gezongen. Maar sowieso anders dan dat jij gewend bent…

IMDbL 7,7/10

Rotten Tomatoes: 98%

De documentaire is ook gewoon in Nederland te zien!
Morgen kan je de documentaire Leaving Neverland bekijken

Dit kan je ook allemaal bekijken:
TV-tip: Dit komt er in maart allemaal op Netflix