3 easy hair do’s

We weten allemaal hoe fijn het is om nog één (of twee, of drie…) keer op die snooze knop te slaan… Maar wat doe je als je nog précies 10 minuten hebt om je te douchen, aan te kleden, te ontbijten, je spullen bij elkaar te zoeken, je make-up te doen én je haar te stijlen? Juist! Je gaat voor een easy hair do waar je zeeën van tijd mee wint (en hier vind je nog meer tips om in de ochtend tijd te besparen)! Met deze drie easy hair do’s zie je er in een handomdraai fabulous uit (en dat is precíes wat we willen, toch?).

3 easy hair do’s

easy hair

1. De omgekeerde kroon 

Deze hair do is de meest simpele én het meest elegant: borstel je haar strak naar achter en zet een paar plukken vast met wat schuifspeldjes. Vervolgens doe je een haarbandje op de omgekeerde manier in (dus niet boven op je hoofd, maar boven het stuk waar je de plukken vast hebt gezet). Op die manier creëer je een super chique effect. Easy does it.

easy hair

2. Fishtail-pony hybrid

Deze hair do is pérfect om vettig haar te verbergen (en hier vind je nog 3 easy hair do’s voor het verbergen van vet haar). Borstel je haar strak naar achter en maak een lage paardenstaart. Pak vervolgens een pluk haar en draai deze om je elastiek heen (het lijkt nu net alsof je haar vastzit met je eigen haar in plaats van met het elastiek). Daarna begin je halverwege de staart met het maken van een vissengraatvlecht (hoe je een vissengraatvlecht maakt, lees je hier), en op driekwart stop je met de vlecht. Zet het uiteinde van de vlecht vast met een dun elastiekje.

easy hair

3. Hoge knot

Een goede knot is schattig, hip en most of all: super makkelijk! Spuit een beetje haarspray in je haar om het wat meer textuur te geven en maak vervolgens een paardenstaart bovenop je hoofd. Toupeer je haar een beetje aan de uiteindes en maak er met een elastiek een messy knot van. Haar dat er tussenuit piept zet je vast met schuifspeldjes. Psssttt… Zo maak je de messy bun in drie simpele stappen!

Source: Marchesa, Catwalk Chanel, The Zoe Report, Balenciaga