3 fouten die je maakt als je je haar droogt

Met nat haar rondlopen? Nee bedankt… dan wrijven we het liever snel droog met een handdoek of grijpen we naar de föhn. Al zijn beide niet de allerbeste keuzes. Je kunt je haar namelijk beschadigen door het op de verkeerde manier te drogen. En dat alleen maar omdat je geen zin had in die natte druppels op je rug… Maar we hebben de 3 meest gemaakte fouten die je maakt als je je haar droogt voor je op een rijtje gezet (en in deze volgorde kun je het beste douchen).

3 fouten die je maakt als je je haar droogt

1. Harde handdoek
Ben jij gewend om je haar snel droog te wrijven met een veel te harde handdoek? Hier kan je haar flink van beschadigen… ga liever voor een microvezel handdoek. Deze is zachter en zorgt ervoor dat je haar minder beschadigd wordt. Ook een (oud) katoenen T-shirt is een ideale vervanger, tees zijn super absorberend en zacht. Je haar droogt er dus snel van en zal minder beschadigd worden dan bij een towel. Knijp voordat je de douche uitloopt ook je haar even goed uit. Zo verwijder je het meeste water al uit je haar en zal het sneller drogen en dep het daarna rustig droog (ga dus niet als een gek lopen wrijven;-)).

2. Je haar borstelen
Nat haar is extra kwetsbaar. Zodra jij je haar borstelt als het nog nat is, breekt het sneller af en dat willen we natuurlijk niet! Borstel je haar liever voordat je gaat douchen… Maar kun je nou écht niet zonder? Gebruik dan liever een grove kam. Dat scheelt al een hoop!

3. Föhnen
Iedere dag föhnen is natuurlijk niet goed voor je haar. Maar als je er dan toch voor kiest (dit is natuurlijk een stuk sneller) doe het dan goed… Je kunt je haar het beste föhnen als het handdoekdroog is. Gebruik een heat protection product (zoals een beschermend serum) voordat je begint en zet je föhn het liefst op een lage temperatuur (en dit is de meest gemaakte fout bij het föhnen).

P.S. Wil je dan ook de perfecte beach waves krijgen zónder hitte te gebruiken? Kijk hier hoe je dit doet!

Source: Rabat