3 regels voor het stapelen van je beautyproducten

Last van een droge huid of heb je een huid die nét even iets meer nodig heeft? In sommige gevallen is het dan aan te raden meerdere crèmes over elkaar te gebruiken. Maar wat is dan de juiste volgorde? En hoe zit het dan met je zonbescherming en make-up? 

Van dun naar dik

Het is altijd aan te raden om van dun naar dik te smeren. Dus de dunnere crèmes of serums eerst, daarna de iets dikkere, vollere crème. Dit heeft te maken met het opnamevermogen van de huid. Uiteraard hoor je eerst altijd goed te reinigen.

Op het moment dat je huid goed gereinigd is, is ze veel beter in staat werkzame stoffen uit je crème of serum op te nemen. Wil je zorgen voor een optimaal opnamevermogen van je huid? Gebruik dan een vitamine spray voordat je gaat smeren. Op het moment dat je een crème op een vochtarme huid aanbrengt, zal de huid het vocht uit de crème direct opnemen en de vetten van de crème – met daarin de werkzame stoffen- blijven dan op de huid liggen.

Ook een serum kan wonderen doen voor je huid en bevatten zeer actieve werkstoffen die snel op de huid inwerken. Let bij een serum erop dat het een dunne structuur heeft, zuiverend/hydraterend/verstevigend werkt, opbouwend is voor de huidconditie. Je huid heeft altijd een crème nodig na een serum. Welke crème dat dan moet zijn? Dat is helemaal afhankelijk van de conditie van je huid.

In laagjes

Je kunt ook meerdere crèmes over elkaar heen gebruiken, maar dan wel van dun naar dik aangebracht. Hetzelfde geldt voor zonneproducten. De hannah Sun Perfection lijn is gebaseerd op huidtype in plaats van SPF. Als je een normale huid hebt volstaat het aanbrengen van een Sun Perfection crème met SPF voor de zomer, maar mocht je last hebben van een droge huid kun je het combineren met een passende hannah crème.

Dun + dun = dik?

Een dikke laag van een dunnere crème aanbrengen heeft niet hetzelfde resultaat als het aanbrengen van een normale hoeveelheid dikkere crème. Het is beter om meerdere malen per dag kleinere beetjes crème aan te brengen. De huid kan dit dan beter opnemen als een grote hoeveelheid in één keer. Vergelijk het met een plant die je té lang geen water hebt gegeven: als je een plons water op kurkdroge aarde stort, is de aarde niet in staat het water op te nemen. Je kunt dan beter om de paar minuten een scheutje water geven totdat de aarde verzadigd is.

Wil jij weten welke crèmes en zonneproducten voor jouw huid geschikt zijn? Breng dan een bezoek aan een hannah huidcoach bij jou in de buurt voor advies op maat!

Heb je last van rode vlekken?
Zo kom je van die rode vlekken in je gezicht af

Zie jij ook door de bomen het bos niet meer?
Dit is wat je huid ECHT nodig heeft