Zo zien je benen er perfect uit onder een shortje

Oké als het weer het toelaat is het natuurlijk super fijn om met onze blote benen naar buiten te kunnen. Maar wat nou als je benen er nog niet echt ready uitzien? Bijvoorbeeld dat je last hebt van te witte benen, ze niet strak genoeg zijn of je nog even naar de lokale waxer moet. Met deze tips kun je je blote benen overal vertonen!

Workout

Soms is het nodig om nog nét iets meer te sporten om je benen helemaal in vorm te krijgen. Met deze oefeningen gaat dat zeker lukken.

  • Tweebenige squad:
    Deze beenspier oefening is zeer populair en makkelijk thuis uit te voeren! Buig je knieën tot een haakse hoek. Buig de knieën geleidelijk en pas op dat ze niet naar binnen bewegen. Je knieën mogen de tenen niet passeren. Ga erna weer omhoog. Herhaal dit 16x in sets van 3.
  • Lunges:
    Ga met je voeten op heupbreedte uit elkaar staan en houd je armen ontspannen langs je lichaam. Houd je rug recht, trek je buikspieren aan en buig je knieën licht. Doe een stap naar voren en zak door je knieën. Ga weer terug naar de begin positie en herhaal de oefening met het andere been. Doe dit in beide gevallen in 3 sets van 16.

Zelfbruiner

Breng een zelfbruiner rustig aan op de huid en draag altijd latex handschoenen. Hierdoor breng je de zelfbruiner “gelijk” aan en blijft het niet onder je nagels zitten. Breng het middel altijd op één plek tegelijk aan in lange, verticale strepen (vergeet je enkels, knieën, ellebogen en nek niet). Als je klaar bent met de zelfbruiner, veeg je met een vochtige doek over je enkels, knieën, ellebogen en nek om overtollig product te voorkomen!

Scheren

Elke huid is anders. De een heeft een wat drogere huid dan de ander. Daarom is het in ieder geval erg belangrijk dat je scheermesjes van goede kwaliteit in huis hebt. Scheer van onder naar boven en spoel je mesje telkens even af met warm water. Voel met je handen of je geen plekjes bent vergeten weg te scheren. Na het scheren spoel je je benen af met koud water. Smeer ze vervolgens in met fijne bodylotion. Je kunt je benen het beste scheren nét voordat je naar bed gaat. Wanneer je slaapt zwellen je benen namelijk op! Dit “verplicht” je haartjes om terug te gaan in je huid en dat zorgt er dan weer voor dat je the next day nog steeds gladde benen hebt.

READ NEXT:
Bruiner lijken dan je bent? Draag deze kleuren!
Zo apply je zelfbruiner op de juiste manier