3x de beste mode-inspiratie op TV

We doen echt overal mode-inspiratie op. Op straat, op kantoor, op Instagram maar ook op televisie. De mode die in Gossip Girl voorbijkwam had onbewust heel veel invloed op jouw kledingkast. Ook The O.C. was een serie waarin verschillende trends werden gespot. En Sex and the City was gewoon een droom om naar te kijken.

De afgelopen jaren zagen we dat Emilia Clarke veel invloed had met haar rol als Khaleesi in Game of Thrones. De gladiator-sandalen waren niet aan te slepen. En wat dacht je van Stranger Things? Dan hebben we het niet over de Stranger Things-shirts die nu bij Pull&Bear worden verkocht. Maar de jaren tachtig mode. Of het toeval is of niet, opeens was de jaren tachtig weer helemaal terug.

Maar nu we deze series allemaal al (vijf keer) hebben gezien, zijn we wel weer toe aan nieuwe mode-inspiratie. Waar je dat tegenwoordig nog kan vinden?

Ocean’s Eight – Lou Miller

De outfits die Lou Miller (Cate Blanchett) droeg tijdens de film Ocean’s Eight, willen we stuk voor stuk kopiëren naar onze kledingkast. Een perfecte mix van designer items en tweedehands vondsten (zoals sjaaltjes) en ze straalt dat heerlijke ‘je ne sais kooi’-gevoel uit. Gelukkig zijn er zo’n 40 verschillende outfits tijdens de film! Allemaal verzorgd door Sarah Edwards.

Atomic Blonde – Lorraine Broughton

In deze spannende film zien we Charlize Theron als Lorraine Broughton een belangrijke spion van MI6. En wat ons betreft, de meeste stijlvolle spion die er is. Wauw! Alle credits naar Cindy Evans, zij heeft de styling gedaan van deze film.

Haunting of Hill House – Theodora Crain

In de serie Haunting of Hill House kregen we een kleine girl crush op Theodora. Ze moet handschoenen dragen maar daardoor krijgt ze direct een stoere look. Er zijn helaas niet veel beelden van haar te vinden, dus kijk vooral even de serie. De styling is verzorgd door Lynn Falconer.