5 bijzondere vakantiebestemmingen in Europa

Ben je nog op zoek naar een vakantiebestemming voor 2018 en zit je met je handen in het haar? Ga dit jaar eens voor een écht bijzondere bestemming, in plaats van de steden en stranden die overspoeld zijn door toeristen.

Wij gingen op zoek naar de meest adembenemende en bijzondere vakantiebestemmingen in Europa. Jep, hiervoor hoef je écht niet naar de andere kant van de wereld af te reizen. Dus die vakantie kan zometeen direct geboekt worden.

De Azoren – Portugal

Als je het massatoerisme een beetje wilt ontwijken, zijn de Azoren de perfecte vakantiebestemming. Het is een eilandengroep middenin de Atlantische oceaan die hoort bij Portugal. Op de eilanden vindt je gezellige terrasjes en boulevards maar ook veel ongerepte natuur en vulkaanmeren. Er zijn veerdiensten tussen de eilanden, waardoor je makkelijk meerdere eilanden kunt bezoeken tijdens je vakantie.

Andalusië – Spanje

In Andalusië (Zuid-Spanje) vindt je de allermooiste dorpjes van het land. De schattige dorpjes zijn heel pittoresk met witte huisjes en kronkelende straatjes. De omgeving heeft een bijzondere geschiedenis en de landschappen zijn prachtig. Het is zeker een aanrader om er rond te reizen en zoveel mogelijk dorpjes te bekijken.

Trolltunga – Noorwegen

Als je de Noorse Fjorden nog nooit bezocht hebt, zou je hier dit jaar zeker over na moeten denken. Want ook al lijkt Noorwegen je in eerste instantie niet de perfecte vakantiebestemming, je moét er echt een keer in je leven geweest zijn. Iets wat je sowieso niet mag missen, is een wandeling naar de Trolltunga. Dit is een van de meest indrukwekkende kliffen van Noorwegen, die deels horizontaal uitsteekt. Durf jij het aan om hier het perfecte vakantiekiekje te schieten?

Plitvicemeren – Kroatië

Kroatië is nog steeds een onderschat vakantieland met een prachtige natuur en veel nationale parken. Vooral de Plitvicemeren zijn adembenemend mooi: turquoise meren, grote watervallen, grotten en hoge bossen, je vindt ze er allemaal. Je kunt het park ontdekken door middel van treintjes of boottochten maar er zijn ook kilometerslange wandelpaden aangelegd.

Cinque Terre – Italië

Aan de zuidkust van Italië zijn vijf dorpjes gevestigd die samen Cinque Terre worden genoemd. De dorpjes zijn omringd door stijle kliffen en er zijn haventjes, pastelkleurige huisjes en stranden te vinden. De omgeving is zo prachtig dat de dorpjes zijn opgenomen in de werelderfgoedlijst. De dorpen zijn met elkaar verbonden door een wandelpad en een spoorlijn. En dat is maar goed ook want je wilt echt álles zien in de omgeving.

Op zoek naar een bestemming buiten Europa?
> Je gelooft je ogen niet: de mooiste vakantiebestemmingen

Niet zo’n hoog budget dit jaar?
> Dit zijn de goedkoopste vakantiebestemmingen in Europa

Deze foodmuseums wil je bezoeken in Europa:
> Dit zijn de LEKKERSTE museums in Europa