5 eenvoudige tips voor een betere levensstijl

De zomer is voorbij, de wind begint te waaien en de regen komt alweer met bakken uit de lucht gevallen. Een nieuw seizoen is aangebroken en alhoewel 1 januari de tijd is van goede voornemens, beginnen wij liever in september oktober. Kijk, daar ga je al.

5 tips voor een betere levensstijl

1. Gezonde snacks
Even snel een zak chips of een reep chocolade scoren bij de kiosk? Herkenbaar. Niet goed voor je gezondheid en ook niet voor je portemonnee. Zorg ervoor dat je nootjes en fruit in huis haalt en desnoods een aantal mandarijnen en amandelen op kantoor legt. Healthy snacks, top!

2. Waterfles
Iedere keer weer flesjes water kopen is zo zonde. Koop een mooie fles die je keer op keer weer kan gebruiken, en makkelijk kan afwassen. Zo voorkom je dat je iedere keer weer plastic flesjes moet kopen. Slecht voor het milieu en voor de portemonnee!

3. Mediteren
Zodra je wakker wordt check je direct je mail, je Facebook en Instagram. Je bent al aan het werk voordat je je bed bent uitgekomen. Neem ’s ochtends de tijd voor jezelf en ga een paar minuten mediteren. Er zijn verschillende apps die je hierbij kunnen helpen.

4. Een of zelfs twee keer ontbijten
Als je ontbijt heb je ’s middags minder snel honger. Zo voorkom je dat je veel gaat snacken of te veel gaat eten tijdens de lunch.

5. Doe mee aan stoptober
Steek jij ook nog regelmatig een peukje op? Tijd om hiermee te stoppen! Probeer 28 dagen lang niet te roken. Good luck! 

 

READ NEXT
Recept: healthy lunch salades
Recept: healthy chocolate fudge
> Zo maak je healthy chocolade pepernoten

photo credit: obstacle–one