Wil je gezonder eten? Dit is het enige wat je wil inslaan

We willen eigenlijk allemaal wel gezonder eten, maar als gezonder eten betekent dat we ook minder lekker kunnen eten, valt het gewoon niet lang vol te houden… Als je je er toch aan wil wagen, weten we precies wat je voortaan iedere week in wil slaan: bloemkool! Met deze groente maak je de meest lekkere en gezonde gerechten klaar. We tell you how.

Hierom is het zo gezond

Met bloemkool verklein je, net zoals met boerenkool, de kans op veel ziektes, waaronder zelfs kanker. Bloemkool zit ook vol met vitaminen! In bloemkool zit vitamine K, B6 en B11. Daarnaast zitten er veel vezels in en ook mineralen en antioxidanten. Last but not least, bevat het ook calcium wat goed is voor sterke botten.

All the good stuff

Als we iets mogen verzinnen wat we graag voor het avondeten voorgeschoteld krijgen, hoort pizza daar zeker bij. Maar echt gezond is het niet. Je voelt hem misschien al aankomen, je kan een gezonde variant van de pizza ook met bloemkool maken! Je maakt de bodem van de pizza hiervoor met bloemkool.

Dit heb je er voor nodig:
1 ei
1 bloemkool
1/4 kopje Parmezaanse kaas
1/4 kopje mozzarella
1/2 theelepel basilicum
1/2 theelepel oregano
1/2 theelepel knoflookpoeder
1 eetlepel amandelmeel (optioneel)
zout en peper

Bekijk hier het volledige recept en bekijk hier nog meer gezonde pizza’s met een speciale bodem!

Bloemkoolrijst wil je ook inslaan, want hiermee maak je de meest lekkere risotto’s en andere overheerlijke gerechten. Wat dacht je van bloemkoolrijst met kip cashew, met gele curry of met kip en pesto!? Dat wordt gegarandeerd smullen. Geroosterde bloemkool hummus is trouwens ook een aanrader ­čśë En eigenlijk… Kunnen we nog wel even doorgaan. Vandaag nog naar de supermarkt dus!

Alle kaasliefhebbers willen dit even lezen:
> SCIENCE SAYS: iedere dag kaas eten is GOED voor je!

Dit wil je misschien ook even weten:
> Ongezonde dingen die eigenlijk best gezond zijn

Langer haar krijgen?
> Eet dan deze etenswaren