5 originele ideeën voor een carnavalsoutfit

Alaaf! Het is weer tijd voor carnaval en heel Nederland maakt zich klaar om los te gaan. Het is altijd weer een uitdaging om een leuke carnavalsoutfit te bedenken. Je moet er natuurlijk wel een beetje leuk en origineel bij lopen. Heb je nog geen outfit? Dan helpen wij je een handje.

Met je vriendinnen

Waarschijnlijk ga je met je vrienden en vriendinnen carnaval vieren. Wat is er dan leuker om jullie outfits op elkaar af te stemmen? Vorm bijvoorbeeld samen een girlband als de Spice Girls of verkleed jullie als personages uit jullie favoriete serie of film. Jullie outfit is dan persoonlijk én jullie passen goed bij elkaar. Of kies allemaal een kleur, zet een ‘M’ op jullie shirt en jullie zijn.. M&M’s.

Je idool of voorbeeld

Hoe persoonlijker je outfit, hoe leuker. Ga daarom verkleed als jouw idool of grote voorbeeld. Vaak kun je de outfit al grotendeels samenstellen met kleding die je al hebt. Dan hoef je in ieder geval minder nieuwe kleding te kopen. Koop je wel iets nieuws, dan kun je het later misschien nog wel dragen.

Uit de film

Een favoriete film of serie? Ga verkleed als een personage. Je gaat geheid Jack Sparrow zien rondlopen, maar wat dacht je van Maleficent of Daenerys Targaryen.

Parisienne of boef

Nee, heel origineel is het niet. Maar als je makkelijk wil doen, is dit ideaal. Je hebt vast wel een streepjes shirt in je kast hangen. Met deze simpele basic kun je gemakkelijk een leuke outfit samenstellen voor carnaval. De combinatie met een baret, die je misschien ook wel al hebt, en een stokbrood ben jij overduidelijk een Parisienne. Wanneer je je streepjes shirt of jurkje combineert met accessoires als handboeien en een gestreept hoedje kun je jezelf omtoveren tot boef.

Ga los met make-up

Vind je het lastig om een outfit te kiezen maar ben je goed met make-up? Dit kun je perfect laten zien met carnaval. Creëer bijvoorbeeld een overdreven dramatische look of tover jezelf om tot je lievelingsdier.

Carnaval is gewoon te gek
> Waarom carnaval VEEL leuker is dan fashion week!

Wil je geen nieuwe kleding kopen? Dan zijn dit goede tips:
> Deze Carnaval looks maak je met kleding die je al hebt!

Deze drankjes kun je het best drinken voor je huid:
> De alcoholische drankjes die wel en niet slecht zijn voor je huid