5 redenen om alleen op reis te gaan

Sommigen zweren erbij, anderen durven nog niet helemaal en zullen het nooit weten. Wij houden dan ook vast aan het levensmotto: when was the last time you did something for the first time. Voor alles is een eerste keer en wij zeggen doen!

1. Je mag alles zelf bepalen
Dit is veruit het allergrootste voordeel aan alleen reizen. Jij bepaalt waar je heen gaat, jij bepaalt hoe lang en hoe. Jij mag het hotel uitkiezen, jij mag iedere dag weer bepalen hoe laat je op staat en wat je die dag gaat doen. Vrijheid, blijheid!

2. Je maakt iedere dag nieuwe vrienden
Veel mensen gaan alleen reizen maar guess what? everybody does. Alleen reizen is hip, leuk en steeds meer mensen gaan alleen op reis (al helemaal na het lezen van dit artikel). Je bent dus niet de enige in het vliegtuig, de bus, het hostel of de kroeg. Je leert continu mensen kennen en je hebt genoeg met ze te bespreken! Waar komen ze vandaan? Waar verblijven ze? Waar zijn ze geweest tijdens hun reis en waar gaan ze naartoe?

3. Je ontwikkelt je talenknobbel
Een andere taal leren gaat het makkelijkst door te oefenen. Als je alleen op reis bent moet je noodgedwongen een andere taal spreken, soms met handen en voeten. Maar oefening baart kunst en zo ook op reis.

4. Je leert om alleen te zijn
Alleen zijn wil niet meteen zeggen dat je eenzaam bent. Maar, als je alleen op reis bent kan je je best eens eenzaam voelen. Maar ook dit leer je en raak je ook aan gewend. Als jij terug bent van je reis kan je genieten van een avond alleen thuis, promise!

5. Je hebt verhalen voor de rest van je leven
Als je terugkomt van een lange, verre reis krijg je de vraag: en hoe was het? Ja, leuk. Het is moeilijk om al jouw ervaringen en avonturen te vertellen. Maar dat is het mooie, de rest van je leven draag je deze herinnering mee (oké, cliché maar wel waar). Reisverhalen blijf je je leven lang opnieuw vertellen en je raakt nooit uitgepraat.

READ NEXT:
10 vakantie toppers onder de €60,-
5 under the radar vakantiebestemmingen voor deze zomer
10 dingen die jij alleen aan je beste vriendin durft te vragen

Source: fashion recon