5 redenen om naar een schoonheidsspecialiste te gaan

Daar sta je weer voor het schap met al die producten, maar wat past bij jouw huid? Soms zie je door de bomen de juiste crème niet meer… Of misschien ben je niet helemaal tevreden over je huid of beginnen de eerste rimpeltjes te verschijnen?

Je doet natuurlijk je best om je huid goed te verzorgen, maar wordt het niet eens tijd om eens objectief naar je huid te laten kijken door een schoonheidsspecialist? En niet zomaar een schoonheidsspecialist, maar een huidcoach? Zij doet immers veel meer dan het structureel verzorgen van de huid, want zij zorgt voor effectieve huidverbetering en coacht je op weg naar een mooie huid die straalt van gezondheid!

1. Iedere huid is anders

Het is niet voor niets dat er miljoenen crèmes te koop zijn. Iedere huid heeft namelijk iets anders nodig. En je weet pas wat je huid nodig heeft, als je weet wat voor huid je hebt. Daarom is het goed om je huid te laten meten bij een hannah huidcoach. Zij maakt een analyse van je huid en meet je huidconditie op vocht- en vetgehalte en de zuurgraad. Op basis daarvan én een intakegesprek kan de huidcoach advies geven over je huid. Zij kan een behandelplan opstellen en ook aangeven welke producten jij nodig hebt om het beste uit je huid te halen.

2. Je huid verandert continu

Door de jaren heen verandert je huid, maar ook per seizoen. Seizoensgebonden invloeden zoals zon, kou, gure wind, regen en centrale verwarming beïnvloeden je huidconditie. Zo heeft je huid in de winter behoefte aan rijkere producten zoals een vollere crème ter bescherming. De droge lucht van de kachel en de kille koude lucht buiten maken je huid droger. De Cell Recovery Cream en de Touch of Silk mogen eigenlijk niet ontbreken in je “winterroutine” straks. Daarnaast zijn de herfst en winter ideale seizoenen om bijvoorbeeld een peeling uit te voeren, om pigment aan te pakken of je huid een zuurstofboost te geven. Onlangs gaven we je al deze tips. De huidcoach kan je hier advies over geven en kan jou precies vertellen wat je nodig hebt.

cell recovery creamtouch of silk

3. Grote schoonmaak

Natuurlijk maak jij iedere ochtend en avond je huid grondig schoon (lees hier hoe je het beste kunt reinigen). Maar eens in de zoveel tijd heeft het een grote schoonmaak nodig. Je huid is namelijk continu aan het werk. Je huid maakt constant nieuwe cellen aan. En ja, er gaan ook een aantal huidcellen dood. 30.000 per minuut om precies te zijn. Het gaat allemaal vanzelf en die dode huidcellen verlies je ook zelf. Soms blijven er een aantal dode huidcellen achter op je huid en die maken je huid dof en minder glad. Thuis kun je aan de slag met de Enzymatic Skin Peeling en/of Primum Elixer, maar eens in de zoveel tijd kun je deze ook professioneel laten verwijderen en dan biedt een fruitzuur- of amandelzuurpeeling de uitkomst. Op naar de huidcoach dus.

 

Enzymatic skin peeling

4. Rimpels uitstellen

Je huid wordt hoe dan ook ouder, of je nou wil of niet. Het is niet iets wat je tegen kan gaan. Maar je kan er wel voor zorgen dat het allemaal net iets langer duurt. Hoe? Met een bindweefselmassage waar de huidcoach in is gespecialiseerd. Door middel van de hannah bindweefselmassage wordt het onderhuidse bindweefsel in de huid gestimuleerd. De huiddoorbloeding wordt gestimuleerd, de huidstructuur verbetert, blokkades worden gereduceerd en het bindweefsel verstevigd. Hierdoor krijg je een soepele en stevige huid. Oud is niet fout, maar de huidcoach kan je wel vertellen met welke producten je het effect van de bindweefselmassage kunt versterken, waardoor je het verouderingsproces echt nog even kunt uitstellen.

5. Gewoon lekker

Zo’n bezoekje aan een huidcoach heeft alleen maar voordelen. Zo kan zij je tevens helpen wanneer je huidongemakken zoals puistjes of een koortslip hebt, maar ook bij (ernstige) huidproblemen ben je de huidcoach aan het juiste adres. Of wanneer je een belangrijk feest voor de boeg hebt, zoals een bruiloft of denk aan de aankomende feestdagen, zorgt de huidcoach ervoor dat jouw huid het stralende middelpunt is. En zo kunnen we nog veel meer redenen op noemen, maar het is natuurlijk ook vooral gewoon lekker. Je hoeft even helemaal niets te doen, kan heerlijk ontspannen terwijl jouw gezicht wordt schoongemaakt, wordt gemasseerd en verzorgt tot in de puntjes. Zodra je de deur uitloopt voel je je frisser, gezonder en zelfverzekerder. En dat is in the end nog altijd het beste dat je kan dragen!