5 redenen waarom je primer wil gebruiken

Make-up is soms net als schilderen: met een basis laagje blijft het nét iets langer zitten en komt alles beter uit. Zit je make-up aan het eind van de dag niet meer zo on fleek? Hoogste tijd voor een primer. Door deze redenen wil je voortaan niet meer zonder!

1. Primer fixeert je foundation

Omdat primer werkt als een basislaagje hecht je foundation beter aan je gezicht. Hierdoor blijft je make-up dus de hele dag mooi zitten en ziet het er fris uit. Let wel op je huidtype: wanneer je een droge huid hebt kun je beter gaan voor een iets vollere primer, heb je een vette huid kies dan juist een wat luchtere versie.

2. Primer vervaagt oneffenheden

Last van zichtbare poriën of oneffenheden? Dan is primer ook echt een must. Door de primer lijkt je gezicht egaler, en gaat je foundation niet in de fijne lijntjes of oneffenheden zitten.

3. Je oogschaduw blijft beter zitten

Zie je er na een lange dag uit als een panda omdat je make-up is uitgelopen? Dan is primer ook een oplossing. Want primer is niet alleen geschikt voor je huid, het doet het ook goed op de ogen.

4.  Lipstick laat niet meer los

Wanneer je vaak lipstick draagt zit het binnen no time overal behalve op je lippen. Gelukkig bestaan er lip primers. Daar zitten veel voordelen aan. Zo maakt het je lippen gladder en zorgt het er voor dat je je lippenstift langer kunt behouden. Nog langer genieten van je favoriete lipstick dus!

5.  Het heeft een matterend effect

In de loop van de dag heeft je gezicht vaak de neiging om te gaan glimmen. Helemaal als je een gemengde of vette huid hebt. Je kunt de primer aanbrengen op je hele gezicht of op alleen je T-zone, aangezien dat gebied vaak het snelst gaat glimmen. Een klein beetje is al voldoende. Wanneer je te veel gebruikt krijg je niet het gewenste, gladde effect!