5 tips die zorgen voor meer plezier op je werk

Op wendyonline.nl vind je positief nieuws, tips en adviezen voor een beter en gelukkig leven. De komende weken delen onze collega’s van WENDY Online hun beste tips en adviezen. Zodat jij aan je dagelijkse dosis positiviteit en inspiratie komt. For sure!

Steeds meer mensen hebben te maken met een enorm hoge werkdruk en ook studenten krijgen steeds vaker te kampen met een burn-out. Daarom hebben we vijf tips voor meer werkplezier.

1. Werk vol passie

Zodra je werkt met passie en enthousiasme zorgt dit ervoor dat je positief bent. Je doet namelijk iets wat echt bij jou past en daar krijg je dan energie van in plaats van dat dit energie kost. Zo ga je met plezier naar jouw werk en voorkom je dat je op de automatische piloot naar je werk gaat.

2. Socializen

Gezellig contact met jouw collega’s is enorm belangrijk! Het verhoogt namelijk het werkplezier. Toon interesse in elkaar en vraag bijvoorbeeld hoe iemand zijn weekend was. Daarnaast is het ook goed om samen met elkaar te lunchen en eens in de tijd iets leuks te doen met elkaar. Dit versterkt de band onderling en zorgt ervoor dat je met meer plezier naar je werk gaat.

3. Verwen jezelf

Heb je er een drukke week op zitten? Of is jouw taak een enorm succes geworden? Vier het! Vier dit succes met je vrienden of familie met een lekker etentje of een leuk concert. Of verwen jezelf met bijvoorbeeld een heerlijke massage. Zo heb je naast jouw werk nog genoeg leuke momentjes waardoor het goed in balans blijft.

4. Geordende werkplek

Een opgeruimde werkplek zorgt voor rust in je hoofd. Kijk eens goed naar jouw werkplek en kijk wat er beter kan. Berg papieren op in mapjes of bakjes en leg alleen de noodzakelijke spullen op jouw bureau. Dit zorgt voor overzicht waardoor jij rustiger en meer gefocust aan de slag kunt gaan.

5. Maak af en toe een rondje

Zodra je de hele dag aan je bureau zit, verslapt jouw aandacht een beetje. Zorg dat je af en toe een pauze neemt voor jezelf. Loop een klein rondje buiten of naar het koffiezetapparaat. Dit zorgt ervoor dat je weer scherp wordt. Een frisse neus doet wonderen!