5 tips voor een professionele thuis manicure

Nagels lijken misschien het ondergeschoven kindje, maar ze zijn heel belangrijk voor een verzorgde look. Ook al heb je de gaafste outfit aan en zit je make-up helemaal prachtig, als je nagels er niet verzorgd uitzien gaat je hele lookje eraan.

En hoewel een professionele manicure hartstikke mooi is (dit zijn de beste nagelstudio’s van Amsterdam), is het vaak minder mooi voor je portemonnee. Maar gelukkig kun je een een goede manicure ook gewoon thuis doen. Met mooie, verzorgde nagels (en verzorgde handen) laat je direct een goede indruk achter.

En ja; we weten allemaal wel dat je niet met half afgebrokkelde nagellak op sollicitatiegesprek gaat (toch?)… Maar soms hebben we ongewenst toch weleens last van afgescheurde, slappe of gewoon hele lelijke nagels. Wij hebben een stappenplan voor hele mooie nagels op een rij gezet…

1. Mooie nagels: de basis

Begin ten eerste met het goed schoonmaken van je nagels. Gebruik geen nagellakremover met aceton, dit zorgt ervoor dat je nagels uitdrogen. En probeer ook (mocht je het veel dragen) af en toe eens een nagellakloze dag in te lassen. Zo kun je je nagels en de nagelriemen weer laten ademen. En met een saffiervijl kun je de vuilrestjes onder je nagels makkelijk verwijderen.

2. Nagelriemen verzorgen

Doe nu je handen even in een fijn badje met warm water en wat druppels met lekkere olie (bijvoorbeeld lavendelgeur). Zo worden je nagelriemen lekker zacht. Als je je handen even hebt laten weken duw je de nagelriemen terug met een rubberen bokkenpootje (of met een wattenstaafje). Dit zorgt ervoor dat je nagels groter lijken en er mooi uitzien. (Doe het niet vaker dan één keer per week, anders kunnen er  bacteriën binnendringen).

3. Nagels vijlen

Nu begin je met het knippen vijlen van je nagels. Knip je nagels liever niet, dit zorgt voor druk op je nagels waardoor ze juist sneller gaan scheuren (en dat is nou juist niet de bedoeling). Kies ervoor om je nagels te vijlen en gebruik hiervoor een glazen exemplaar. Dit is het minst beschadigend voor je nagels. Zorg ervoor dat je niet op een “zagende” manier vijlt, maar dat je met de groeirichting van de nagel meegaat, van buiten naar binnen.

4. Nagelriemolie

Zodra je nagels mooi gevijld zijn kun je wat nagelriemolie aanbrengen. Smeer een beetje op je nagelriemen en masseer het in totdat de olie is opgenomen. Je hoeft hierbij niet heel precies te werk te gaan (het is helemaal niet erg als er ook wat op je nagels komt). Om je nagelriemen mooi te houden kun je dit dagelijks doen, ook als je al nagellak op hebt (en zo zorg je ervoor dat je nagellak mooi blijft zitten).

5. Nagelverharder

Met een nagelverharder kun je ervoor zorgen dat je nagels steviger worden en dus minder snel afbreken. Je kunt het aanbrengen wanneer je nagels het (extra) nodig hebben, twee dunne laagjes zijn voldoende. Zorg er wel voor dat je geen ‘nieuwe’ laagjes over ‘oude’ laagjes aanbrengt, anders kan de nagelverharder je nagels juist slapper en breekbaarder maken.

Nu is het natuurlijk tijd voor een mooi lakje
Zo blijft je nagellak écht langer goed
Inspiratie voor als je even geen rood meer op je nagels wilt

PHOTOCREDITS NAILS