6 doe-het-zelf tips voor een pedicure thuis

Spring is finally there! En zodra het zonnetje om de hoek komt kijken, schuiven wij het liefst zo snel mogelijk met onze blote voeten in onze prachtige slippers, sandaaltjes en andere open schoenen. Maar op het moment dat we onze sokken uittrekken, schrikken we toch wel een beetje van onze voeten (met saaie, ”naakte” nagels), die we nu al ruim een halfjaar hebben weggestopt. Gelukkig kunnen we hier heel makkelijk iets aan doen! Zó maak jij jouw voeten zomerklaar…

1. Voetenbadje

Om straks het eelt en de dode huidcellen beter te kunnen verwijderen is het makkelijk (en voelt het bovendien heerlijk) als je voeten lekker zacht zijn. Dit doe je door een bakje met lauwwarm water te vullen en daar een beetje badolie in te doen. Laat je voeten hier een tien minuten in weken (hoe fijn!). Of ga even uitgebreid badderen.

TIP: Voeg een half kopje Listerine toe aan je voetenbad en een half kopje witte azijn. Op die manieren begint de eelt ook al een beetje los te komen. De Listerine geeft je vermoeide voeten ook weer energie, handig.

2. Scrubben

Met een (voet)scrub masseer je je voeten en tenen, met ronddraaiende bewegingen, zodat alle dode huidcellen worden verwijderd. Hiervoor heb je ongeveer een eetlepel scrub per voet nodig. Daarna spoel je je voeten af met water en droog je ze af.

Of een voetmasker

Jazeker, die bestaan. Het is een soort sok die je over je voet aantrekt. Het masker heeft een exfoliërend en voedend effect op je voeten. Eerst was je je voeten, dan trek je het masker over je voeten en daarna een sok eroverheen. Laat het masker 90 tot 120 minuten intrekken. Spoel het daarna af met water. Binnen een week laat de dode huid los.

 

3. Eelt verwijderen

Nu is het tijd om eventuele eelt (of ruwe) plekjes te verwijderen. Dit kun je doen met een voetvijl (dan moeten je voeten wel goed droog zijn!) of een puimsteen. Hiermee ga je heen en weer over de plekjes. (Zorg ervoor dat je niet teveel eelt verwijdert).

4. Nagels knippen

Je teennagels knip je altijd recht af (om ingegroeide teennagels te voorkomen) en zéker niet te kort. Je kunt er ook voor kiezen om ze te vijlen. Daarna duw je je nagelriemen netjes naar achteren met een bokkenpootje.

5. Lakken

Je voeten zijn natuurlijk niet zomerklaar totdat je je nagels een mooi kleurtje hebt gegeven. Om te voorkomen dat je nagels verkleuren is het belangrijk dat je eerst een base coat aanbrengt. Daarna kies je je favoriete kleurtje (hier vind je de kleur die het beste bij jou past).

6. Hydrateren

Verwen je voeten nog eens extra door ze goed in te smeren met een lekkere (voeten)crème. Trek sokken aan en laat de crème goed intrekken, de volgende dag heb jij heerlijk zachte voeten.

Nu jouw voeten zomerklaar zijn gemaakt kun je eindelijk (en zonder gène) met je blote voeten over het strand lopen!

Naast een stel fijne voetjes zijn netjes verzorgde handen ook niet onbelangrijk.
> Hier lees je hoe je dat doet…