6 eenvoudige tips voor een slaapkamer make-over

De zomer is voorbij en de winter staat zelfs al voor de deur. Als we opstaan is het nog donker en ook als we thuiskomen is de zon al aan de andere kant van de wereld. Bleh.

Geen gezellige terrasjes meer, niet lekker buiten zitten of een dagje de stad in. De komende maanden zitten we allemaal thuis. Verwarming aan, dekentje erbij en zo lang mogelijk in bed blijven liggen. Wel zo leuk om het dan thuis wat gezelliger te maken! Daarom geven we je zes tips om je slaapkamer weer helemaal sfeervol te maken!

1. Een lang smal bankje aan het einde van je bed
Een bankje aan het voeteneinde van je bed kan zoveel meer doen voor je slaapkamer. Het geeft je meer ruimte om spullen op te ruimen en staat ook nog eens heel chique. Je kunt er een mooi kledingstuk op leggen of gewoon wat kleden en kussens om het echt een bank te maken.

2. Een groot schilderij of uitvergroten foto
Een groot schilderij boven je bed maakt je kamer stukken interessanter en geeft het ook gelijk een nieuwe look. Je kunt een mooi stuk kopen of gewoon zelf maken. Een uitvergrote foto kan ook heel erg leuk zijn.

3. Een kleed over je bed
Het staat heel mooi om een groot kleed over het uiteinde van je bed te gooien. Kies bij een opvallend dekbed voor een rustig kleed en bij een rustig dekbed voor een opvallend kleed. Ook is de textuur van de stof belangrijk. Net zoals bij een all black outfit is het belangrijk dat alle stoffen op je bed verschillende texturen hebben. Zo kun je faux fur kussentjes combineren met een katoenen dekbedovertrek en een wollen kleed.

4. Verschillende kleuren
De kleur van je slaapkamer kan bijdragen aan de kwaliteit van je dutje. Kalme kleuren zoals blauw, geel en groen zorgen voor een betere nachtrust. Nu is het natuurlijk niet de bedoeling dat je jouw kamer gaat schilderen in alle kleuren van de regenboog, maar je kunt er wel rekening mee houden bij het kopen van accessoires.

Wil je een wat meer sexy of romantische sfeer in je slaapkamer. Ga dan voor kleuren zoals olijfgroen en donkerblauw. Als je geen romantische en geen kleurrijke kamer wilt kun je het beste gaan voor blauw-grijs of wit combineren met een printje.

5. Plantjes, plantjes, plantjes
Je kunt kiezen voor echte of neppe plantjes. Echte plantjes zijn misschien niet zo’n goed plan voor de mensen met niet zo groene vingers onder ons. Als je geen echte wilt, maar ook geen neppe kun je ook gaan voor een cactus. Deze heeft zo weinig nodig dat zelfs jij hem niet kunt vermoorden.

Plantjes in je slaapkamer maken je kamer  een stuk gezelliger en brengen vele voordelen met zich mee, zoals: minder stress, een betere geur en een betere nachtrust!

6. Zoveel mogelijk lampjes
Zeker nu met de donkere dagen zijn lampjes echt superleuk en gezellig. Denk hierbij een beetje aan kerstverlichting met een wit snoer. Deze kun je heel mooi over je bedrand, boekenkast of spiegel hangen. Laat de gezelligheid maar komen!

READ NEXT
Dé interieurtrends van 2016
Slaapkamerinspiratie om bij weg te dromen
Dit zijn de tips om ontspannen wakker te worden

PHOTOCREDITS: adoremagazine