6 rimpel mythes die niet waar zijn

Als twenty something begin je er al aan te denken: rimpels. Maar laten we eerlijk zijn, die kraaienpootjes, die kan echt niemand voorkomen. Tenzij je stopt met lachen. Maar, daar doen we het niet voor! Er zijn een aantal rimpel mythes die je beter echt niet meer kunt geloven, want ze zijn dus écht niet waar.

1. Genen zijn de belangrijkste oorzaak van rimpels
Sorry, je kunt je rimpelige oma echt niet de schuld geven. Erfelijkheid speelt natuurlijk altijd wel een beetje mee, maar niet zoals jij denkt. De waarheid is namelijk dat de zon dit voor het grootste deel bepaalt. Dus: zonnebrand is je nieuwste beste vriend…

2. Mensen met een vette huid krijgen minder rimpels
Ook dit is niet waar, er is hier namelijk geen bewijs voor gevonden dat mensen met een vettere huid sneller rimpels krijgen.

3. Hoe meer anti-rimpelcrème je gebruikt, hoe sneller je resultaat ziet
No way. We snappen dat je in de verleiding komt om extra veel crème te gebruiken om die lijntjes uit te wissen, maar je huid kan maar een beperkte hoeveelheid crème opnemen. Te veel smeren kan zorgen voor huiduitslag, rode vlekken, irritatie en overgevoeligheid. Dus, gewoon een beetje is voldoende.

4. Als je verbetering ziet kun je beter stoppen met het gebruik van anti-rimpelcrème 
De waarheid is (helaas): niets zal rimpels uitwissen of tegenhouden, tenzij je natuurlijk een bezoekje aan de botoxdokter brengt. Accepteer dat je gewoon ouder wordt, dus ook je huid en geen enkel product kan daar verder iets aan doen. Wat je wél kan doen, is de schade een beetje beperken door goede dagelijkse verzorging en een laagje make-up om de boel een beetje te verdoezelen.

5: Hoe duurder het product, des te beter de werking
Gelukkig is ook dit niet waar. De prijs wordt bepaald door de concentratie van de werkzame stoffen in het product, het onderzoek dat eraan vooraf ging, de verpakking en de marketing, plus de winst voor het beautylabel natuurlijk. Het beste is om de crème te kiezen op basis wat voor jou werkt, niet omdat het toevallig duurder is.

6. Lachen veroorzaakt rimpels
Túúrlijk, elke gelaatsuitdringing zorgt vroeg of laat voor plooien en lijnen in de huid, maar dat komt heus niet alleen door lachen. De zon is je absolute nummer 1 vijand.

READ NEXT:
De grootste mythes over borsten op een rij!
Met deze beauty gewoontes kun je beter stoppen
Deze beautyproducten doen hun werk tijdens het slapen