6 slechte shop eigenschappen die je wil stoppen voor je 30ste

Shoppen is een van onze grootste hobby’s. Maar we hebben ook allemaal wel een slechte eigenschap die ervoor zorgt dat we soms alleen maar teleurgesteld kunnen zijn in onze shop-kwaliteiten. Impulsaankopen, teveel geld uitgeven (en dan alsnog niets hebben om aan te trekken), het komt je vast wel bekend voor. Wij vertellen je daarom welke slechte shop eigenschappen wil je stoppen voordat je 30 wordt. Zo wordt shoppen nóg leuker!

1. Teveel items kopen

Natuurlijk zijn opvallende items volgens de laatste trend heel leuk om toe te voegen aan je wardrobe. Dit gaan we je dan ook zeker niet verbieden. Maar let wel op dat je niet teveel items koopt, terwijl je die niet nodig hebt. Bij de goedkopere winkels en vooral tijdens de sale kan het heel verleidelijk zijn om dat ene item tóch wel aan te schaffen. Ook als je stiekem weet dat de kans groot is dat je het maar een paar keer gaat dragen. Zonde dus..

2. Schoenen kopen zonder ze goed te passen 

Wist je dat ongeveer de helft van de vrouwen de verkeerde schoenmaat draagt? Vaak zijn we zo blij met onze nieuwe schoenen dat we vergeten om kritisch te zijn of ze wel écht goed zitten. En dat gaat later voor teleurstelling zorgen.. Shop je in de winkel, neem dan echt een paar minuten de tijd om de schoenen goed te passen en loop even een stukje door de winkel. Wil je de schoenen online bestellen? Draag ze dan eerst even alleen in huis voordat je beslist of je ze wilt houden of niet. Je kunt ze dan altijd nog terugsturen.

3. Het retourbeleid niet checken

Bij je favoriete webshop weet je vast wel wat de regels zijn als je een item terug wilt sturen. Maar bestel je bij een nieuwe webshop, vergeet dan niet om het retourbeleid even te checken. Bij sommige webshops is het bijvoorbeeld niet mogelijk om sale-items te retourneren. En het aantal dagen dat je hebt om te beslissen kan ook verschillen natuurlijk. Wees hierop voorbereid!

4. Impulsaankopen

Heb jij ook wel eens de drang om iets te kopen, terwijl je het helemaal niet nodig hebt? Vooral online gebeurt dit ons nog wel eens. Toch nog even wat items aan je winkelmandje toevoegen, als we die bestelling dan toch al gaan plaatsen. Probeer bij elke koop heel bewust na te denken of je het item wel echt nodig hebt. Schrijf eventueel al je aankopen op in een boekje zodat je inzicht hebt in wat je uitgeeft.

5. Te weinig focus op de basics

In je kledingkast zouden genoeg basics moeten liggen die je makkelijk met elkaar kunt combineren. Hier zou dus je focus moeten liggen bij het shoppen. Laat je bij het kopen van een nieuwe zwarte jeans of een t-shirt dus niet afleiden door de trend items. Deze trekken namelijk vaak onze aandacht en zijn natuurlijk leuker om te shoppen. Maar onthoud: door deze items te kopen, blijft het ”help wat moet ik aan” probleem gewoon bestaan.

6. Te snel grote aankopen doen

Bij basics hoef je misschien niet zo lang na te denken over je aankoop maar bij luxe items is dat anders. Wil je een designertas of een jas kopen die aan de prijzige kant is? Dan is het niet gek om een paar weken na te denken voordat je een beslissing neemt. Het zou namelijk heel erg zonde zijn van je gespaarde geld als je spijt krijgt.. Ook als je nog twijfels is het goed om even na te denken. Als je na een paar weken nog steeds moet denken aan die ene broek, gewoon kopen.

Dit is hét verschil tussen mannen en vrouwen:
> Dit is dus waarom mannen kopen en vrouwen shoppen

Zo verbeter je je styling zónder te shoppen:
> 5 tips die je styling verbeteren zónder te shoppen

Sla je slag (met het lijstje!) bij deze online shops:
> 13 online shops die lijken op ZARA