Je kledingkast opruimen? Zo doe je dat!

Moet jij ook echt nodig je kledingkast opruimen omdat je jouw perfecte outfit niet meer kunt vinden tussen al die items die je niet meer draagt? Maar weet je niet hoe en waar je moet beginnen? Wij hebben de ideale tips zodat jij jouw closet helemaal opgeruimd krijgt!

Kies een goede dag uit

Een kast opruimen is niet zomaar gedaan. Dit kost tijd en daarom is het belangrijk dat je een goede dag uitkiest. Op zaterdag, zondag of een andere vrije dag is het beste. Zo kan je ook alle tijd nemen zodat je kast ECHT opgeruimd is.

Doe het alleen!

Het is natuurlijk veel gezelliger om je kast samen met je beste vriendin op te ruimen, maar je wordt hierdoor alleen maar afgeleid. En alleen jij kan bepalen of iets weg moet of niet!

TIP:
Als je dit toch liever niet alleen wilt doen, doe het dan met iemand die echt eerlijk is en jouw kledingsmaak heel goed kent. Dan weet je zeker dat je er wat aan hebt!

Pak een grote zak

In deze zak kan je meteen alles apart houden wat je niet meer wilt hebben. Zo wordt je kamer geen rotzooi en hoef je er niet meer naar om te kijken. Weg=weg!

Per categorie uit je kast halen

De bedoeling is om alles categorie per categorie uit je kast te halen. Start met tops. Verzamel dus al je sweaters, tank tops, shirts, truien en andere tops die je in je kast hebt.

 

Van welke items word je blij?

Kies eerst de items waarvan je zeker bent dat je ze wilt houden. Pak daarna de kledingstukken waarover je twijfelt op en vraag jezelf af, word je er blij van? Draag je het nog? Staat het mij wel echt? Is het nog functioneel? Zo nee, throw it away!

TIP:
Als je kledingstukken hebt waar de kaartjes nog aan zitten, haal daar dan een les uit. Je hebt dat kledingstuk nooit gedragen, misschien beter om zo’n kledingstuk in het vervolg niet meer te kopen. Of kijk hoe lang terug je iets hebt gekocht; 2 jaar geleden, maar het nog steeds niet gedragen? Dat ga je dan ook vast niet meer doen…

En ga door

Zorg dat je ál je kledingstukken van de betreffende categorie gehad hebt voordat je het weer terug stopt in je kast. Als je dat gedaan hebt kun je beginnen met de volgende categorie, totdat je je hele closet gehad hebt.

TIP:
Voor kleding die je in een lade bewaart: rol kledingstukken op en stop ze verticaal in de lade, zo heb je goed overzicht van al je kleding.

Houd zomer -en winterkleding gescheiden

Door je zomer -en winterkleding gescheiden te houden, blijft je kast ook opgeruimd. Zo hoef je alleen bij je zomerkleding te kijken als je zomerse kleding draagt en zo ook bij winterkleding.

Handige tips om je winterkleding op te ruimen? Klik hier!

Kleding weggooien? Nee!

Oh en kleding weggooien? Dat doen we natuurlijk niet! Verkoop het via Marktplaats, op een marktje/in de IJhallen of geef het weg aan een goed doel/mensen die het minder hebben.

Meer uit je kleding halen?
QUIZ: Welk kledingstuk mag niet ontbreken in jouw kledingkast?
Styling updates om te proberen als je je kledingkast zat bent
Haal je kledingkast uit z’n winterdip