6 tips en tricks voor een onbezorgde Koningsdag

Vanavond gaat het natuurlijk al los, maar morgen is het echte feest: Koningsdag. Wat je plannen ook zijn, zorg dat je goed voorbereid de deur uit gaat. Geen idee wat je aan moet  trekken? Wat je allemaal nodig hebt? Wij hebben het voor je klaarstaan:

1. Draag laagjes

Of je vandaag helemaal in het oranje gaat, is helemaal aan jou. Wat wel even handig is om te onthouden, zijn laagjes. Als je de hele dag buiten staat is het handig om meerdere laagjes te dragen.  Als je het warm krijgt kan je altijd nog iets uittrekken. Denk dus aan een camisole, t-shirt erover een sweater of blazer. Blote benen is iets te optimistisch maar een 30 denier panty moet zeker lukken.

2. De jas

Deze is misschien het lastigst. Hij mag niet te dik zijn, want je moet hem vaak uit en aan doen en dat is irritant, want waar laat je hem? Daarnaast moet hij je ook een beetje beschermen tegen de regen (of bierdouches). Niet geheel onbelangrijk, hij moet een beetje oud zijn. Want als je ergens binnen je jas in een hoek gooit, kan deze geheid kwijtraken of gestolen worden.

3. Share je locatie

Jullie lopen allemaal door de stad, zijn op verschillende plekken en hierdoor ben je het grootste deel van Koningsdag op zoek naar elkaar. Zonde van je tijd. Deel je locatie in een WhatsApp-groep zodat je weet waar iedereen is.

4. Neem je externe oplader mee

Je bent de hele dag onderweg. Kroeg in, kroeg uit of ergens op een groot plein. Dan is het handig om een externe oplader voor je telefoon mee te nemen. Zo kom je nooit met een lege batterij te zitten. Smart.

5. Leg een bodem

Ga niet zonder iets te eten de deur uit. Of zorg dat je iets meeneemt. Als je de hele dag buiten staat te tanken is het fijn als je hier ook iets bij eet. Zo houd je het langer vol én heb je een stuk minder last van je kater de volgende ochtend.

6. Drink water

Ja, je weet heel goed dat je water moet drinken maar je doet het niet. En oh, wat ga je daar spijt van krijgen. Af en toe even een rondje water of cola halen. Zullen je vrienden ook blij mee zijn.

PHOTO CREDITS: ERIKT