Zo kom jij de carnaval door zonder kater

Yay, vanavond is het zover. Het is weer carnaval. Als je van plan bent om het hele weekend door te feesten, dan kan je vast wel wat tips gebruiken. En dan kan je daarna gewoon weer fijn opnieuw aan de alcohol, want het is tenslotte maar één keer per jaar carnaval. Wij zijn je reddende engel tijdens dit feest en hebben de beste tips voor je op een rijtje gezet.

Zorg dat je vóór en na het carnavallen eet

Aan de drank op een lege maag is sowieso geen goed idee. Dus zorg dat je, voor je carnaval gaat vieren een goede maaltijd eet. Het liefst een die vol zit met koolhydraten, eiwitten en vetten (Pizza!). Ook na het stappen is het verstandig als je wat gaat eten. Dit is niet zo heel goed voor de lijn, maar hé alsof jij carnaval gaat vieren met een salade.

Wissel alcohol af met niet-alcoholische drankjes

Drink af en toe een glas water of frisdrank tussendoor. Zo vul je het vocht in je lichaam aan en heb jij de ochtend daarna minder of zelfs helemaal geen hoofdpijn.

Drink twee glazen water voor je gaat slapen

Als jij om 5 uur ’s ochtends je huis binnen strompelt, strompel dan meteen even langs de keuken en drink twee glazen water. Alcohol droogt je lichaam uit, dus deze twee glaasjes water héb je echt nodig. Minimaal twee, maar meer mag natuurlijk ook (we kennen het, nadorst). Zet eventueel een glas of flesje water naast je bed.

Neem een paracetamol voor je gaat slapen

Een paracetamol + twee glazen gaat je helpen! De volgende ochtend heb jij geen hoofdpijn. En als je hem voordat je gaat slapen al inneemt, hoef je dat ’s ochtends niet meer te doen.

Stel de kater uit

Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om de kater uit te stellen. Niet de beste tip, maar wel een optie. Vooral als je meerdere dagen achter elkaar van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat gaat feesten. Zorg dan dat je op de laatste dag de tips hierboven wél toepast, om de schade te beperken.

Heb jij ’s ochtends tijd om een shotje in elkaar te knallen? Dat wil je deze proberen
Met shotje ben jij binnen no time van je kater af

Last minute nog op zoek naar een carnavalsoutfit?
5 originele ideeën voor een carnavalsoutfit

PHOTO CREDITS SHUTTERSTOCK