7 gezonde ontbijtjes die je ’s ochtends kunt meenemen

’s Ochtends hebben we eerder tijd te weinig dan te veel. We verzinnen daarom altijd de handigste tips zodat we vijf minuten langer kunnen blijven liggen. Hier vind je bijvoorbeeld beautytips om tijd te besparen in de ochtend, tips hoe je je sneller kan aankleden ‘s ochtends en hoe je je kan voorbereiden voor de volgende dag.

Maar waar de meeste tijd in gaat zitten ’s ochtends is ontbijt. En ook al bak je een ei in een paar minuten, dit is voor ons nog steeds te lang. Een banaan op de fiets of een breaker in de trein als het maar snel is. Prima zou je denken, maar zodra je op kantoor bent begint je maag alweer te knorren. Welke ontbijtjes zijn nou gezond, snel klaar en makkelijk mee te nemen? 

Smoothies

Je kan hem ’s ochtends maken en meenemen, maar je zou ook ’s avonds al in een bakje kunnen doen, zodat je het ’s ochtends alleen nog maar hoeft te blenden. Deksel erop en gaan. Inspiratie voor je smoothie nodig? Supersmoothies voor huid, haar en extra energie!

Chiapudding

De avond van te voren zet jij je ontbijt alvast klaar in een bakje. Mix 1 banaan, 250 ml amandelmelk, geraspte kokos, 3 el chiazaad, 1 tl suikervrije vanillepoeder en een snufje kaneel. Roer het geheel goed door en laat het een avond staan in de koelkast. Volgende ochtend kan je hier nog wat jam, notenpasta of blauwe bessen aan toevoegen en je bent klaar. Maak eventueel een aantal ontbijtjes voor de rest van de week.

Havermout muffins

Die hele hype rondom havermout begrijpen wij nog niet helemaal. Maar als het in muffins zit, dan willen we wel een poging wagen. Deze muffins kan je op zondag bakken en de rest van de week ontbijten. Zo wordt iedere dag een feestje. Probeer dit heerlijke recept van Jamie Oliver.

Minifrittata’s

Nog zo’n fijn recept van Jamie Oliver met het zelfde idee als de bovenstaande muffins. Deze minifrittata’s bak jij in het weekend zodat je de rest van de week een lekker ontbijtje hebt. In dit recept wordt alleen ei gebruikt, maar je zou eventueel ook een dun deeglaagje toe kunnen voegen. Makkelijker en bovendien lekkerder om te eten.

Osawacake

Je kan het zelf maken, maar daar ben je dan wel even mee bezig. Je kan het ook kopen bij EkoPlaza en laten we eerlijk zijn, snel klaar zijn is het doel vandaag.

Bananenbrood

Het is zo ontzettend lekker, eenvoudig zelf te maken en je kan er lang mee doen. Perfect! Je hebt verschillende recepten dus zoek vooral even wat het beste bij jou past. Hier vind je een recept voor chocolade (!)  bananenbrood.

Fruitontbijt

Het toppunt van luiheid is wel zo’n bakje gesneden fruit voor drie euro kopen in de supermarkt. Want voor hetzelfde geld heb jij voor de hele week vers fruit. Kom jij regelmatig in de verleiding om zo’n plastic pakje te kopen? Denk dan even terug aan dit artikel en koop vers fruit, snijdt dit en doe het zelf in bakjes. Zo heb jij iedere dag een bakje vers fruit.

PHOTOCREDITS : SAINBURYSMAGAZINE