7 ontbijt fouten die jij waarschijnlijk OOK maakt

Je weet natuurlijk allang al dat het ontbijt belangrijk is, en dat je het ook nooit moet overslaan. Maar er zijn ook veel dingen die je beter niet kan doen bij het ontbijt. Één hiervan is dat je nooit met koffie moet beginnen. De rest lees je hieronder.

1. Granola

Het klinkt zo gezond en dat kan het ook zijn, maar in de granola van de supermarkt zitten heel veel suikers en vetten. Hierdoor vult het wel maar krijg je niet veel vitamines binnen. Je kan daarom beter kiezen voor ongebrande granola of je maakt het thuis zelf.

2. Niet genoeg proteïne

Het is belangrijk om tijdens het ontbijt genoeg proteïne te eten. Zo houd je langer het gevoel dat je vol zit en zul je minder snacken. Het zorgt er ook voor dat je de hele dag energie hebt.

3. Smoothies

In de kant en klare smoothies van de supermarkt zit meer suiker dan fruit. Daarnaast heeft je lichaam ook veel liever dat je iets eet in plaats van drinkt. Als je super graag een smoothie wil kan je het beter zelf maken met groene groenten. Spinazie of boerenkool bijvoorbeeld.

4. Niet genoeg

Je hebt ’s ochtends vast niet altijd zin om uitgebreid te ontbijten, dus pak je snel even een ontbijtreep en ga je er vandoor. Het is juist belangrijk om wel uitgebreid te ontbijten. Je lichaam heeft namelijk uren geen voeding gehad omdat je sliep. Als je niet genoeg ontbijt zul je de hele dag honger hebben en grijp je sneller de minder gezonde snacks. Eet dus altijd genoeg.

5. Geen water drinken in de ochtend

Je wil natuurlijk het liefst je dag beginnen met een kop koffie, maar die kan je beter even laten staan. Om je lichaam goed te reinigen en wakker te maken kan je het beste een glas water drinken.

6. Yoghurt met een smaakje

Yoghurt met een fruitsmaakje is natuurlijk heel lekker, maar het is helaas niet de beste keus. Om de yoghurt zoeter te maken worden er heel veel suikers in gestopt. Daarnaast zit er ook nog heel veel kleurstof in. Het lijkt dus gezond, maar dat is het niet. Je kan beter naturel yoghurt nemen en er zelf stukjes fruit in doen.

7. Cornflakes eten

Voor de zoetekauwen is dit hemels om als ontbijt te nemen. Vooral als je haast hebt kan je dit gemakkelijk eten, maar er zit hier heel veel suiker in. Sla die Coco Puffs dus maar over volgende keer.

Haast in de ochtend?
> Gezond en lekker ontbijt voor onderweg
> 7 gezonde ontbijtjes die je ’s ochtends kunt meenemen

De kilo’s vliegen er vanaf
> SCIENCE SAYS: Als je DIT ontbijt val je sneller af

 

PHOTO CREDITS: ZOELLA